CRUISE Seattle City & Cruise

NUTTIG OM WETEN

Voor dit programma vlieg je naar Seattle-Tacoma International Airport (Sea-Tac airport). We vliegen vanuit Brussel of Amsterdam met 1 tussenstop in Reykjavik naar deze grootste stad van Alaska. Icelandair is daarbij onze trouwe partner en beschikt over een zeer moderne vloot en garandeert een vlotte overstap en verbinding. Om jou de beste prijs te kunnen bieden aansluitend op jouw reiswensen nemen we de vluchtprijs daarom nog niet op in het programma.

We informeren je graag over onze vluchtverbindingen en vereiste reisdocumenten zoals reispas en ESTA formaliteiten. Neem gerust contact op met ons. In het Wild Alaska routeboek geven we jou verder ook tips om aangenaam aan de reis te kunnen starten zonder grote jetlag problemen.

Op het cruiseschip heb je de keuze uit binnenkajuiten (zonder vensters), buitenhutten (met venster - zonder balkon), buitenhutten met balkon, en de suites. Voor de overnachtingen te Seattle passen we het logement aan in de lijn van de gekozen kajuit. Bij de binnenhutten en buitenhutten bieden we een centraal gelegen 3*+ hotel aan. Bij de buitenhutten met balkon of de suites gaan we naar een 4* of 5* hotel. We kiezen steevast voor betrouwbare en verzorgde accommodaties die ideaal gelegen zijn in een aangename omgeving en daarbij ook een ideale uitvalsbasis vormen. Wijzigingen in kajuittype volgens je voorkeur zijn altijd mogelijk. Zowel upgrades tot de suites, of downgrades tot binnenhutten. Ook de hotelaccommodatie te Seattle kan steeds aangepast worden naargelang je voorkeuren. 

Bij het prijsoverzicht vermelden we precies hoeveel maaltijden er inbegrepen zijn in de prijs. De Verenigde Staten hebben een sterke traditie van uit ontbijten of lunchen in ‘Diners’. Daarom biedt niet elk hotel ontbijt aan, of is dit alleszins niet standaard inbegrepen. We behouden die insteek. Ontbijt ter plaatse is steeds mogelijk aan gemiddeld $ 8 tot $ 20 per persoon.

Voor lunch kan je in Seattle terecht in één van de vele restaurantjes. 

Het diner kan je steeds a la carte nuttigen in een restaurant in de stad. Had je een specifiek restaurant voor ogen, dan is reserveren ten zeerste aangewezen. Voor een burger met frietjes op restaurant betaal je ongeveer $ 12 tot $ 18 per persoon. Voor een kwalitatief hoofdgerecht $ 25 tot $ 40 per persoon. Hou er steeds rekening mee dat er een tip van 15% verwacht wordt bovenop de prijs op de kaart.

We geven je bij afreis naast onze actuele tips ook graag meer praktische informatie over tafelen in de Verenigde Staten zodat je meteen helemaal mee bent met de lokale gebruiken. 

Op het cruiseschip verblijf je steeds in een all-inclusive formule, alle lunches, diners en ontbijten zijn inbegrepen, van het diner op de dag van inscheping tot het (vroege) ontbijt op de dag van ontscheping. Er is een basisdrankenpakket inbegrepen (frisdranken, 1 soort rode wijn, 1 soort bier, 1 soort gin, etc), dat je indien gewenst kan upgrade naar een volledigere formule (10 soorten rode wijn, 10 soorten bier, 10 soorten gin, etc). Vraag steeds advies op maat, want dit systeem kan verschillen van cruise tot cruise.  

We geven steeds tips voor optionele excursies. Deze kan je dan terugvinden bij optioneel. Deel gerust je wensen of vragen over een bepaalde excursie die je mogelijks zou willen toevoegen aan je reis. Soms is er ook een bepaalde upgrade mogelijk bij een excursie die we standaard opnemen in onze comfort prijs (t.o.v. onze budget prijs), dit vermelden we steeds afzonderlijk. 

Tijdens de cruise zijn er standaard geen excursies inbegrepen. Optionele excursies kunnen op voorhand of ter plaatse op het schip bijgeboekt worden. 

Alaska barst van het wildlife. Langs de wegen kun je o.a. beren, elanden, arenden en soms bergschapen tegenkomen. Het is de ‘Hoge Noorden’ variant van een safari. Op elke rit, elke wandeling, elke boottocht heb je kans om zomaar wildlife te spotten. Hoe meer je rondkijkt, hoe meer kans op succes. Soms is het een kwestie van geluk, elanden kan je bvb. vaak spotten bij kleine meertjes langs de weg. We voorzien tal van tips om op een aangename en veilige manier wildlife te spotten met respect voor de dieren. 

Wildlife excursies zijn vaak vrij prijzig in Alaska maar hun meerwaarde zit in de kwaliteit van de gidsen die vaak biologen zijn en een uitstekende terreinkennis hebben. Ze stellen alles in het werk om je zoveel mogelijk bij te brengen over het landschap en haar wildlife.

Specifieke vragen over de wildlife excursiemogelijkheden bij deze reis? Contacteer ons gerust. 

Er wordt voornamelijk ’s avonds en ‘nachts gevaren zodat je overdag alle tijd hebt om de havenstadjes waar aangemeerd wordt te  verkennen. Indien gewenst kan je deelnemen aan begeleide excursies in de omgeving. Alle cruiserederijen bieden aan boord steeds een uitgebreid gamma aan, maar je kan er ook op eigen initiatief op uit trekken. Wanneer het schip is aangemeerd en vrijgegeven werd door de plaatselijke autoriteiten, kan je zo vaak op en af boord gaan als je wil. Hou er altijd rekening mee dat je minstens een half uur voor afvaart opnieuw aan boord dient te zijn. 

Wanneer er langere afstanden afgelegd moeten worden, vinden er zeedagen plaats. Daarbij kan je optimaal genieten van de faciliteiten aan boord, het schip ontdekken, en ontspannen. Hoe je de dagen op zee invult bepaal je zelf. Faciliteiten van het schip zijn gratis te gebruiken, er worden bij gelegenheid ook activiteiten georganiseerd, al dan niet betalend. 

Dit reisprogramma is gebaseerd op de route van Celebrity Cruises. 

Verschillen tussen alle rederijen zijn groot. In vele gevallen is het de vaarroute en het vaargebied die de keuze al enorm verfijnen. De grootte van het schip, het aantal passagiers aan boord en het niveau van de service gaan het prijskaartje gaan bepalen. Hoe kleiner het schip, en hoe persoonlijker de service, hoe duurder de cruise wordt. Vaak gebeurt de keuze echter gevoelsmatig, aan de hand van de reisroute die je het beste schikt en de algemene sfeer aan boord. Bij bepaalde rederijen weegt de gastronomie of maaltijdformules door. In functie van je verwachtingen en reisschema denken we graag mee, en adviseren we je welke rederij of cruise het beste bij je past.
Een overzicht van de cruiserederijen operatief in Alaska vind je hier

Het hangt natuurlijk af van je persoonlijke wensen welk type hut je verkiest. Voor wie graag de faciliteiten van het schip benut en weinig tijd in zijn hut wenst door te brengen, kan een binnenhut volstaan. Bij een buitenhut heb je wel een raam en daglicht in je kamer, welke ook eenvoudig te verduisteren valt gezien de lange dagen in Alaska. Buitenhutten liggen gewoonlijk op de onderste dekken, terwijl buitenhutten met balkon op de hogere dekken liggen, zodat je optimaal van het uitzicht kan genieten vanop je balkon. Stel je de frisse lucht op prijs, in de privacy van je eigen kamer, dan is dit de geschikte keuze. Dankzij de tussenschotten tussen de balkons, kan je hier behoorlijk uit de wind zitten. Er is geen verschil in de faciliteiten of oppervlakte van de kamer bij een binnenhut, buitenhut en buitenhut met balkon. Wie meer ruimte wenst, kan eerder terecht bij een minisuite of suite. 

Elke avond wordt het programma voor de volgende dag in je hut afgeleverd. Per uur vind je alle informatie van wat er te beleven valt aan boord, en welke optionele excursies of bezoeken je aan land zou kunnen maken. Je vindt er de openingsuren van de faciliteiten aan boord, tijdstippen van aankomst en vertrek in de aanleghavens, en info omtrent de haven en de regio. Ook live-muziek, unieke shows, of bijzondere acties worden aangekondigd. Heb je vragen omtrent het programma dan kan je steeds terecht bij de receptie aan boord, of het excursiebureau aan boord. 

Een reisbijstand-en/of annulatie verzekering is niet standaard inbegrepen. Dit omdat sommige mensen al over een verzekering beschikken via hun zorgverzekering, kredietkaart of eigen verzekeraar. Het is niet verplicht om over een verzekering te beschikken. Dit is volledig je eigen keuze. Geef gerust een seintje als je hier verdere vragen bij hebt of graag een verzekeringsvoorstel ontvangt voor deze reis. Je vindt het overzicht aan verzekeringen af te sluiten via Wild Alaska hier