Over Alaska

De lokroep van Alaska

Ook zo gebeten door de 49th State? Alaska spreekt tot de verbeelding. Door zijn ruige natuur, zijn passie voor avontuur met adrenaline en "once-in-a-lifetime"-ervaringen. Door het onherbergzame en het 'ver-weg-van-de-wereld-gevoel", zijn wildlife, het onderweg zijn, ... Dat begrijpen we bij Wild Alaska maar al te goed.

Of is het net de combinatie van al die zaken die Alaska voor veel bezoekers aantrekkelijk maakt?

Ruige natuur

In Alaska is de mens klein en de natuur groots. Met een gigantische oppervlakte en maar weinig inwoners, is er ruimte zat. De natuur is hier koning. Kleurrijke toendralandschappen wisselen af met diepe bossen, fjorden, meren en gletsjermassa's, bergmassieven en uitgestrekte vlaktes waar rivieren zich een weg in kronkelen. Het lijkt nooit op te houden, het gaat achter de volgende bocht of berg gewoon weer verder. Je voelt je nietig! Alaska is de speeltuin van Moeder Natuur.

Caribou Antlers
Dag4
Wrangell Air

Onderweg zijn

Onderweg zijn in Alaska is een groot deel van je avontuur. We brengen je achter het stuur van je eigen huurwagen, je thuis voor de komende weken. Een roadtrip per auto geeft je de meeste flexibiliteit en brengt je op de mooiste plekken van de staat. Denk aan eindeloze Highway, blik op oneindig, gletsjers en bergen door het ruitje, sfeermuziekje op de achtergrond; beter wordt het niet!

Maar het kan ook anders: de iconische Alaska Railroad baant zich een weg van noord naar zuid. En een bushplane of floatplane is voor heel veel locaties in dit ongerepte land vaak dé enige manier om op je bestemming te raken. Van een ritje per vliegtuig kijkt in Alaska echt niemand nog op ...

Rail32
Roads33
Bushplane 31

Wildlife

Wilde natuur en weinig mensen; hier zijn wilde dieren meer dan op hun plaats. Vele Alaska-reizigers gaan op zoek naar beren: grizzlyberen of zwarte beren. Je komt er mogelijks een aantal tegen op je reis, of (om de kans te vergroten) overweeg je een excursie en ga je logeren bij de beren van Katmai en Kodiak.

Maar verruim je blik ook naar de vele (roof)vogels boven je hoofd, dunhoorschapen op veel te steile bergwanden en kariboes op de heuveltoppen. In zuidelijk Alaska sta je dan weer op de uitkijk voor papegaaiduikers, zeeleeuwen, orka's en bultrugwalvissen.

Wist je dat ook Alaska zijn eigen 'big five' heeft om af te vinken?

Bear 2
Eagle 3
Kluane Yukon 3

Actieve bestemming

Een natuurbestemming vraagt om een portie avontuur. Dat kan op het water, al kajakkend of per cruise. Dat kan op het ijs met een unieke gletsjerwandeling of tocht per hondenslede. Het kan ook vanuit de lucht met een indrukwekkende flightseeing. En op het land zijn er -tig wandelmogelijkheden, begeleide tours en enkele culturele uitstapjes het overwegen waard. Ben je niet onderweg met de wagen, dan ga je actief aan de slag!

Sunny Cove Seakayak
Matsu Valley
Kennicott

Voel je het al kriebelen? Of staat Alaska al veel langer op je wishlist?
Dan helpt Wild Alaska je graag om samen jouw Alaska-avontuur op te starten!