CRUISE Seattle City & Cruise

Reisprogramma

ONTDEK SEATTLE CITY & CRUISE IN DETAIL

Seattle Waterfront

1 VLUCHT & AANKOMST IN SEATTLE

Aankomst in Seattle (Washington - USA), startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, vrij diner en tijd om de stad te verkennen.

Seattle

2 VRIJE DAG IN SEATTLE

Een dag ter verkenning van Seattle, al meermaals verkozen tot meest leefbare stad ter wereld. Er valt vanalles te beleven, van de futuristische Space Needle tot de historische markt op Pike Place vol lokale streekproducten. Snuif sfeer op rond Pioneer Square en geniet van de uitzichten op Mount Rainier.

Vrije avond. Ga heerlijk uit dineren in één van de vele restaurants van de stad en proef een glaasje van de Noord-Amerikaanse wijnen.

Seattle Skyline 2

3 VRIJE VOORMIDDAG, INSCHEPING EN AFVAART

De voormiddag breng je vrij door in de stad. Vanaf de middag kan je inchecken op je schip, de afvaart is voorzien in de late namiddag. De scheepshoorn luidt het vertrek in, en je krijgt een weids uitzicht over Seattle’s reuzenrad, de skyline en alweer de vulkanen van het achterland.

Je verblijft op het schip in het kajuittype van je voorkeur in all-inclusive. Dagelijks vind je het dagprogramma van je schip in je kamer terug.

Regent Seven Seas Mariner

4 DAG OP ZEE - INSIDE PASSAGE CRUISE

Een dag op zee op weg naar Alaska. Tijd om je schip te verkennen, het voorbijglijdende panorama te bewonderen van op het dek, heerlijk te ontspannen, te dineren, van de live muziek te genieten of de theatershow mee te pikken. Dit is écht vakantie.

Ketchikan 7

5 KETCHIKAN - ALASKA'S EERSTE HAVEN

Het schip legt aan in de haven Ketchikan, de eerste Alaskaanse haven op je route. Je bent vrij om Ketchikan te bezoeken, met de historische Creek Street vol houten huizen zwevend over het water, en het Totem Heritage Center bezoeken waar je meer leert over de gebruiken van de lokale Indianenstammen en enkele indrukwekkende totempalen kan aanschouwen. Er zijn ook verschillende excursies mogelijk, bijvoorbeeld per bushplane over de Misty Fjords, of een boottocht langs de kusten die bulken van Alaska King Crab, mét degustatie!

Tracy Arm Fjords

6 TRACY ARM FJORD & GLETSJER - JUNEAU

In de voormiddag laveert je kapitein zich behendig zo diep mogelijk de Tracy Arm Fjord in, om de imponerende getijdegletsjer van dichtbij te bewonderen en te fotograferen.

Na lunchtijd meer je aan in Juneau, de hoofdstad van Alaska, die enkel over zee en vanuit de lucht bereikbaar is. Over land is er geen enkele weg die Juneau met de rest van de wereld verbindt. Via de Robert’s Tramway kan je de steile fjord boven de stad bereiken om te wandelen. Vervolgens kan je je te goed doen aan de King Crab of verse heilbot in één van de vele restaurants in het centrum, dat smaakt met een biertje van de Alaska Brewing Company!

Skagway

7 SKAGWAY - HART VAN DE GOLD RUSH

Vandaag ga je terug in de tijd. In 1898 kwamen de goudzoekers hier aan in Skagway, op weg naar de goudvelden van de Yukon. Skagway was hun laatste halte voor een huiveringwekkende tocht te voet over het kustgebergte. Er ontstond een bruisend historisch dorp, en vervolgens ook treinroute het binnenland is, dat allemaal geen haar veranderde sinds toen. Je ontscheept en stapt meer dan 100 jaar terug in de tijd! Het is heerlijk rond kuieren in het centrum. Ook de treinrit met de antieke White Pass & Yukon Route stoomtrein is een hele belevenis, een kronkelend traject over bruggen en langs kloven tot op de Alpiene hoogvlakte.

Cruise Celebrity

8 DAG OP ZEE - INSIDE PASSAGE CRUISE

Gemoedelijk vaar je terug richting zuiden langs de fjorden van de verlaten Inside Passage. Wie weet spot je onderweg wel een walvis terwijl je van je cocktail slurpt? Het is heerlijk ontspannen in de hot tubs of sauna terwijl je het landschap voorbij ziet glijden.

Oceania Regatta

9 VICTORIA - VANCOUVER ISLAND

Terug aangekomen in Canada is de laatste haven die je aandoet Victoria, op de zuidelijke tip van Vancouver Island, voor de kust van Vancouver. Dit is de hoofdstad van British Columbia, gekend om haar prachtige tuinen. Proef de verse farm-to-table keuken boordevol lokale ingrediënten en strek de benen in één van de parken of langs de waterkant.

Seattle By Night

10 AANKOMST IN SEATTLE - VRIJE DAG

’s Morgens vroeg meert je schip terug aan in Seattle. De dag besteed je volgens eigen voorkeur in Seattle. Een bezoek aan de Chihuly tuinen is een aanrader, een vol kunstige architectuur en glasblazerij. De shopping mogelijkheden zijn eindeloos, huur een roeibootje en ga peddelen op Green Lake, of dompel je onder in 1 van de vele kunstmusea, zoals het Nordic Heritage Museum of Seattle Art Museum.

Seattle Space Needle

11-12 SEATTLE - VLUCHT HUISWAARTS

Een ontspannende vrije voormiddag in Seattle. Vervolgens is het tijd om je naar de internationale luchthaven te begeven, en je internationale vlucht huiswaarts te nemen. Je vliegt opnieuw met 1 vlotte overstap te IJsland naar huis.