wildlife

Ongetwijfeld hoog op ieders 'wishlist': het spotten van een beer is magisch en bloedstollend tegelijk. Nergens ter wereld heb je zo'n grote concentratie van beren! Dat maakt 'Zullen we beren zien?' een terechte vraag als we straks jouw reis naar Alaska plannen.

Wildlife31
Wildlife35
Wildlife34

Er is altijd een kans dat je de beren spot tijdens je roadtrip. Maar om je kansen echt gaaf te houden, is een berenexcursie aangewezen. Bij een begeleide berenexcursie sta je oog in oog met één van de machtigste roofdieren ter wereld. Je wordt professioneel begeleid en op een veilige manier zo dicht mogelijk bij de dieren gebracht, in hun natuurlijke habitat, in de wilde natuur mét respect voor de dieren.

Ook een meerdaags verblijf in een wildernesslodge behoort tot de mogelijkheden. Je brengt enkele dagen door in een unieke lodge in Katmai of Kodiak en gaat dagelijks op beer-en wildlifesafari. Dichter bij de beren kom je niet!

Moose Kids
Sign 3
Kluane Yukon 3

Wist je trouwens dat Alaska zijn eigen 'big 5' heeft? Naast beren horen ook dunhoornschapen, kariboes, 'moose' en wolven tot deze unieke selectie dieren in Alaska.

En dan hebben we het nog niet over de rijke fauna in de wateren rond Alaska. Met meer dan 10.000 km aan kustlijn troeft de 49th State alle andere Amerikaanse staten af. De wateren zijn het ideale zomerverblijf voor bultrugwalvissen, blauwe vinvissen, beloega’s en orka’s. Hoewel het mogelijk is voor cruisereizigers om vanop het schip walvissen te spotten, gaan je kansen een heel stuk hoger liggen wanneer je op een kleinere boot inscheept. De kapitein vaart tot zo dicht mogelijk bij de dieren voor de optimale fotokiekjes, met respect voor hun vrijheid en blijheid. Onderweg geeft hij je allerlei weetjes mee over hun levensstijl en habitat en zorgen zeeotters, papegaaiduikers, aalschovers en zeeleeuwen voor extra amusement.

Wildlife36
Wildlife37
Wildlife32

Niet te missen wildlife excursies: