hiking

Het is een overweldigend gevoel op eigen benen de ruwe natuur in te trekken. Alaska herbergt tal van prachtige dagwandelingen, op ieders wensen en niveau afgestemd. Al wandelend ervaar je de weidse natuur immers des te intenser.

Wandelen Alaska 2
Wandelen Alaska 3
Wandelen Alaska

Geen geoefend wandelaar? Een wandeling van een half uurtje kan je al tot aan de voet van de Exit Glacier brengen. Of net buiten Anchorage klauter je zo naar de top van Flattop Mountain. Begeleid met een gids kan je zelfs het ijs op, de Root Glacier is hier prima geschikt voor. Denali National Park heeft dan weer tal van eenvoudige hikemogelijkheden in combinatie met de shuttlebus. Om nog maar te zwijgen van Palmer en Kenai Peninsula.

De geoefende hiker kan zich uitleven op langere routes. Zo loont de steile klim naar het Harding Icefield de moeite of het pad naar de Bonanza mijningang hoog boven Kennicott.

Onthoud steeds dat dit de échte wildernis is, met elanden en beren inclusief. Bereid je voor hoe je te gedragen wanneer je een dier treft op je route en zorg dat je berenspray binnen handbereik draagt. Ons praktisch reismagazine helpt je hierin verder.

Hiking Alaska

In vergelijking met de oppervlakte van Alaska zijn er relatief weinig bewegwijzerde paden. Je bent echter vrij om te gaan en staan waar je wil. Ook al ligt er geen wandelpad, je bent welkom je eigen route door de natuur te banen. Niet voor ‘dummies’: beschikken over een goed navigatiesysteem en routevoorbereiding is natuurlijk aangewezen.

Ben je er klaar voor? Wij raden je met plezier de beste plekjes en mooiste wandelgebieden aan in het routeboek dat je straks van ons ontvangt.

Lake
Hike Mountain

Enkele van onze wandeltips:

  • Exit Glacier (Seward)
  • Flattop Mountain (Anchorage)
  • Bonanza Mine Trail (Kennicott / McCarthy)
  • Hatcher Pass (Palmer)
  • ...