bushplanes

Een verlaten airstrip ten midden van de bergen, boarding met z’n tweeën vanop de tarmac, hoofdtelefoon op, gordel aan en voor je het weet zijn de wielen van de grond. Alaska’s gletsjers, bergen en bossen lijken nog eindelozer vanuit de lucht. In een mum van tijd kan je met het vliegtuig grote afstanden afleggen en verborgen stukjes Alaska ontdekken waar geen weg of wandelpad te vinden is.

Bushplane
Flightseeing Glacier Bay
Photos Chris Mc Lennan Katmai National Park 265 Jpg

Vanuit Talkeetna kan je met een watervliegtuig richting Mount Denali vliegen en de bergtop omcirkelen. Zelfs een gletsjerlanding is mogelijk! Een ervaring om nooit meer te vergeten...

Bushplane 1B

De desolate ijsvelden en talloze bergtoppen van Wrangell-St. Elias overvliegen, biedt een adembenemend panorama over het hooggebergte. Ook een functionele verplaatsing naar McCarthy of naar een wildernesslodge wordt plots een zinderend avontuur.

En zo zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Niemand in Alaska kijkt vreemd op als je zegt je met een bushplane te verplaatsen, het is naast noodzakelijk ook vaak de mooiste manier om op je locatie te raken.

We sluiten graag één of meerdere tochten in jouw reisvoorstel.

Bushplane 21
Bushplane 22

Enkele van de mooiste bushplanevluchten:

Exploreer de overige thema’s van Wild Alaska