SELFDRIVE The Best of the North -18D

Reisprogramma

ONTDEK THE BEST OF THE NORTH IN DETAIL

Anchorage 2

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Heenreis naar Anchorage met aankomst in de namiddag. Overnachting in een centraal gelegen hotel. Vrije verkenning en diner. 

Talkeetna

2 ANCHORAGE – TALKEETNA 185 km - 2u

Je vertrekt vandaag op het tijdstip van je voorkeur richting Talkeetna. Aanrader is om in de voormiddag het Anchorage Museum of Native Heritage Centre te bezoeken om de indianencultuur te leren kennen. Nadien pick je de huurwagen op.

Eenmaal onderweg wen je na de eerste kilometers al snel aan je Amerikaanse 4x4. Ideaal om telkens meer aandacht te besteden aan het steeds mooiere landschap wanneer je Talkeetna nadert.

Denali 6

3 TALKEETNA - DENALI 250 km - 3u

Zet je rit verder naar het Denali Nationaal Park. Dit is de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali, of vroeger bekend als Mount Mc Kinley. Je accommodatie bevindt zich op 10 kilometer van de ingang van het park. Na check-in kan je gaan wandelen op de trails rondom het Wilderness Access Center of de huskydemonstratie bijwonen. 

Denali 2

4 DENALI SHUTTLEBUS 105 km - 7u

Met de shuttlebus trek je het Denali Nationaal Park in op wildlife tour. Je volgt de Park Road tot diep in het park naar het Eielson Visitor Center. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen. Onderweg spot je gegarandeerd wilde dieren zoals Amerikaanse arenden, elanden, bergschapen en kariboes. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren, en misschien zelfs een vos, wolf of lynx. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte berglandschap uit.

Denali Hwy 4

5 DENALI - PAXSON 260 km - 6u

Vandaag is de eerste niet-geasfalteerde snelweg aan de beurt. Denali Highway brengt je dwars doorheen het ruige binnenland van Alaska. Dit is het pure wildernisgevoel!  Je hebt tijd om de rit rustig af te leggen, te genieten van het landschap, en vooral je fotocamera te verslijten.

Kennicott Mine

6 PAXSON - McCARTHY 315 km - 4u30

De bestemming vandaag is eenvoudig: je rijdt naar het einde van de weg. En niet zomaar een weg, je rijdt naar het einde van de legendarische McCarthy road. Je volgt de Richardson Highway richting zuiden en krijgt onderweg fenomenale uitzichten over Alaska’s 3 voornaamste bergketens: de Alaska Range, de Chugach Mountains, en de toppen van Wrangell - St. Elias National Park & Preserve. De zanderige McCarthy Road slingert zich tot diep in het Wrangell gebergte, en aan het einde word je beloond met een fenomenaal uitzicht op zowel de Root Glacier als de Kennicott Glacier, de unieke sfeer van het bijzondere dorpje McCarthy en een eerste blik op de prachtige Kennecott Mines.

Kennecott Glacier

7 McCARTHY – VRIJE DAG

De omgeving van McCarthy en Kennicott bruist van boeiende geschiedenis. Het ontstaan van deze bergdorpen was een opmerkelijke verwezenlijking gezien de enorm ingesloten ligging. Je inleven in de sfeer van de jaren 1900 is makkelijk met alle historische huisjes en de prachtige authentieke staat van het mijndorp Kennicott. Verken McCarthy met z’n charmante saloon en het Ma Johnson Hotel, dat bijna als museum kan doorgaan. Neem uitgebreid de tijd om Kennicott te verkennen. Een bezoek aan de mijngebouwen is inbegrepen, dit is een staaltje industriële architectuur dat je niet mag missen. 

Zie je het wat avontuurlijker, dan kan je kiezen voor de begeleide gletsjerwandeling op het blauwe ijs van de Root Glacier, of simpelweg op eigen houtje een wandeling ondernemen. Daarnaast is McCarthy de ideale plek om er met een bushplane op uit te trekken. Het waarnemen van de mijnen, de bergen en de enorme gletsjers en ijsvelden tijdens een flightseeing tour brengt nóg een extra dimensie aan deze wondermooie streek. 

Matanuska Glacier 4

8 MCCARTHY – MATANUSKA VALLEI 400 km – 5u30

Je rijdt terug via de McCarthy Road naar de ‘bewoonde wereld’. Je volgt de Glenn Highway, een scenic route tussen de Talkeetna Mountains aan de rechterzijde en links de Chugach Mountains. De Matanuska gletsjer slingert zich zo’n 43 kilometer tussen de bergen en vormt de omgeving van je verblijfplaats, een eigen gezellige chalet. 

Independence Mine 2

9 MATANUSKA - ANCHORAGE 95km – 1u

Voor je terug naar Anchorage reist kan je nog enkele mooie tussenstops maken. In de Musk Ox boerderij heb je de kans om deze arctische zoogdieren van dichtbij te bekijken. Nog iets verder loont de omweg naar de Independence Goldmine zeker de moeite. Je bereikt de houten ruïnes via de Hatcher Pass. Vrije avond in Anchorage, ga uit eten en proef een heerlijk stukje verse zalm of een sappige steak.

Train Turnagain Arm

10 ANCHORAGE - SEWARD per trein

Vroeg uit de veren en tijd om aan boord te gaan van de Coastal Classic Train. De weg naar het Kenai schiereiland kronkelt langs de flanken van de Turnagain Arm fjord. Geef je ogen de kost en profiteer van het uitzicht op gletsjers, wildlife en bergen, hier lopen geen wegen meer! Dwars door de Kenai Mountains - letterlijk op bepaalde stukken van het traject - bereik je het havenstadje Seward.

Vrije verkenning van het havenstadje Seward, genoemd naar de Amerikaanse staatssecretaris William H. Seward die zich in 1867 inzette voor de aankoop van Alaska. In Seward is het gezellig vertoeven langs de havenpromenade en een bezoekje aan het Sealife Centre loont de moeite. 

In de namiddag check je in op je cruiseschip en in de late namiddag wuif je het vasteland gedag en vaart je cruiseschip Resurrection Bay uit richting Inside Passage. 

Hal

11 DAG OP ZEE - HUBBARD GLACIER

Op weg naar de Inside Passage maakt de kapitein een ommetje door de mysterieuze Yakutat baai in te varen. Aan het einde van de baai doemt de enorme Hubbard Gletsjer voor de boeg op, één van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds aangroeit. De 122 kilometer lange gletsjertong komt vanuit het Kluane National Park naar beneden gedenderd. Je staart vanop het dek naar een muur van gletsjerijs, dat maar liefst 400 jaar oud is. Een onbeschrijfelijke ervaring! 

De rest van de dag ben je vrij om het schip te verkennen, te ontspannen, te genieten van een sauna met zicht op de fjorden… 

Juneau 3

12 JUNEAU - HOOFDSTAD VAN ALASKA

Hier in de Inside Passage bevindt zich de hoofdstad van Alaska, Juneau. De enige hoofdstad ter wereld die enkel over zee en vanuit de lucht te bereiken is. Over land is er geen enkele weg die Juneau met de rest van de wereld verbindt. De enorme Mendenhall Glacier is daar mee de reden van, en natuurlijk een bezoek waard. Via de Robert’s Tramway kan je de steile fjord boven de stad bereiken om te wandelen of het uitzicht te bewonderen. Vervolgens kan je je te goed doen aan de King Crab of verse heilbot in één van de vele restaurants in het centrum, dat smaakt met een biertje van de Alaska Brewing Company!

Skagway

13 SKAGWAY - HART VAN DE GOLD RUSH

Vandaag ga je terug in de tijd. In 1898 kwamen de goudzoekers hier aan in Skagway, op weg naar de goudvelden van de Yukon. Skagway was hun laatste halte voor een huiveringwekkende tocht te voet over het kustgebergte. Er ontstond een bruisend historisch dorp, en vervolgens ook treinroute het binnenland is, dat allemaal geen haar veranderde sinds toen. Je ontscheept en stapt meer dan 100 jaar terug in de tijd! Het is heerlijk rond kuieren in het centrum. Ook de treinrit met de antieke White Pass & Yukon Route stoomtrein is een hele belevenis, een kronkelend traject over bruggen en langs kloven tot op de Alpiene hoogvlakte.  

Icy Strait Point

14 ICY STRAIT POINT

Een bijzondere haven waar slechts 2 schepen kunnen aanmeren. Wie zin heeft in een streepje avontuur, vindt hier ‘s werelds langste zip line, een spannende afdaling in een comfortabel stoeltje. Rustiger is het bezoek aan Hoonah, het dorp van de lokale stam met visserijmuseum, in authentieke sfeer. Daarnaast kan je hier prachtige excursies op zee maken, zoals een walvissafari of zeekajakken tussen de fjorden.  

Ketchikan 4

15 KETCHIKAN - ALASKA LAATSTE HAVEN

Het schip legt aan in de haven Ketchikan, de laatste Alaskaanse haven op je route, vlak bij de Canadese grens. Je bent vrij om Ketchikan te bezoeken, met de historische Creek Street vol houten huizen zwevend over het water, en kan het Totem Heritage Center bezoeken waar je meer leert over de gebruiken van de lokale indianenstammen en enkele indrukwekkende totempalen kan aanschouwen. Er zijn ook verschillende excursies mogelijk, bijvoorbeeld per bushplane over de Misty Fjords, of een boottocht langs de kusten die bulken van Alaska King Crab, mét degustatie! 

07 Bora Bora Health Spa Relaxation Area Hi

16 DAG OP ZEE - INSIDE PASSAGE CRUISE

Een dag op zee door de nauwste delen van de Inside Passage, op weg naar Vancouver. Je kan het voorbijglijdende panorama rustig bewonderen van op het dek met een tasje koffie of een glaasje wijn in de hand. Er is tijd om heerlijk te ontspannen, te dineren, van de live muziek te genieten of de theatershow mee te pikken. Dit is écht vakantie. 

Vancouver Stanley Park 2

17-18 AANKOMST IN VANCOUVER - TERUGREIS

Het schip meert ‘s morgens vroeg aan in Vancouver. Je ontscheept om 7u, kan je bagage nog even stockeren en de stad verkennen. Rond de middag haal je je bagage op en neem je de transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht huiswaarts met vertrek rond 15u30. 

Je vliegt opnieuw met 1 vlotte overstap in IJsland naar huis. 

Wie wenst kan zijn reis verlengen met enkele nachten in Vancouver, ter verkenning van de stad en omgeving, of in IJsland.