WILDLIFE Uniek logeren: verblijf in een berenlodge in Katmai / Kodiak NP

WILDLIFE

Uniek logeren: verblijf in een berenlodge in Katmai / Kodiak NP

Alaska staat synoniem met beren. Je komt ze mogelijks tegen tijdens het rijden of bij een excursie tijdens je reis. Maar volstaat dat niet en wil je meer? Dan brengen we je straks op berenavontuur tot in het hart van Katmai of Kodiak National Park, de natuurlijke en ongestoorde habitat van de wilde beren. Deze setting is perfect voor een zeer exclusieve bear viewing-ervaring. Katmai en Kodiak staan immers bekend als één van de beste locaties om beren te spotten in Alaska; hier vind je de grootste concentraties én de meest lijvige beren op zoek naar zalm en bessen ter wereld.

Je verblijft in een zeer kleinschalige wilderness lodge op Katmai National Park in de enige private lodge langs de kust van Katmai (goed voor bijna 1,5 miljoen ha aan ongerepte wildernis) of Kodiak in het 800.000 ha grote Kodiak National Wildlife Refuge, meer dan 100 km verwijderd van de bewoonde wereld.

De nabijheid van rivieren (en dus zalm) en diepe bossen maken deze lodges de ideale habitat voor de bruine beren. Die zijn verzot op hun ‘dieet’ van verse zalm. Hier zijn ook geen rijen toeristen of grote uitkijkplatforms; wie weet zie je de beren straks zelf vanaf het terras van je eigen cabin. Tijdens dagelijkse bear-en wildlife viewing, telkens met gids, brengen we je zo dicht mogelijk bij deze imposante dieren in het wild. En nog meer dan beren, zijn er ook zeeleeuwen, vossen, walvissen, arenden, … Wildlife is hier enorm divers.

Extensie: toe te voegen als extensie vanuit Anchorage (minimum verblijf 3 nachten + pre-en post night Kodiak City aangewezen)

Offerte op maat

(Of maak een afspraak)

Wat kan je verwachten?

  • basisaccommodatie, alle nodige faciliteiten maar in eenvoud
  • privécabine met panorama
  • main lodge met restaurant
  • te bereiken per (water)vliegtuig vanaf Kodiak
  • verblijf o.b.v. alle maaltijden, snacks en niet-alcoholische dranken
  • dagelijks programma met bear viewing te voet of per boot naar uitgelezen plaatsen om wildlife te spotten

Interesse om de lodge in je reis op te nemen?
Vraag ons ernaar!