CRUISE Inside Passage Cruise

NUTTIG OM WETEN

Voor dit programma vlieg je van/naar Anchorage (Ted Stevens International Airport) en Vancouver International Airport. We vliegen vanuit Brussel of Amsterdam met 1 tussenstop in Reykjavik naar deze grootste stad van Alaska. Icelandair is daarbij onze trouwe partner en beschikt over een zeer moderne vloot en garandeert een vlotte overstap en verbinding. Om jou de beste prijs te kunnen bieden aansluitend op jouw reiswensen nemen we de vluchtprijs daarom nog niet op in het programma.

We informeren je graag over onze vluchtverbindingen en vereiste reisdocumenten zoals reispas en ESTA en ETA formaliteiten. Neem gerust contact op met ons. In het Wild Alaska routeboek geven we jou verder ook tips om aangenaam aan de reis te kunnen starten zonder grote jetlag problemen.

Bij reizen over land maken we een selectie op basis van 2 comfortniveaus. Deze 2 niveaus kan je ook bij het prijsoverzicht terugvinden (budget – comfort). We zorgen voor voldoende variatie en nemen zowel B&B’s, hotels als lodges op in het programma.  We kiezen steevast voor betrouwbare en verzorgde accommodaties die ideaal gelegen zijn in een aangename omgeving en daarbij ook een ideale uitvalsbasis vormen. Dit steeds voor beide comfortniveaus.
Op het cruiseschip trekken we dit onderscheidt door, waarbij we voor de budgetklasse een buitenkajuit met zicht op zee aanbieden. Voor de comfortklasse bieden we standaard een buitenkajuit met balkon aan, op een hoger dek van het schip. Wijzigingen in kajuittype volgens je voorkeur zijn altijd mogelijk. Zowel upgrades tot de suites, of downgrades tot binnenhutten.

We wensen toch een onderscheid voor te stellen tussen budget en comfort om een budgetvriendelijk maar kwaliteitsvol aanbod te kunnen aanbieden als je geen specifieke wensen hebt naar accommodatie toe en dit ondergeschikt is aan de rest van de reiservaring. We selecteerden uitstekende verblijfplaatsen die perfect aansluiten op het programma met een vriendelijke service en zeker al een extra touch hebben ten opzichte van een standaardhotel. Een buitenkajuit zonder balkon heeft verdere alle gelijke faciliteiten als een kajuit met balkon. 

Kies je voor de comfort categorie dan garanderen we jou telkens een bijzondere touch & feel. Zij het de locatie met een bijzonder uitzicht, een apart soort charme van de kamers of een opvallende service, de hotels die we selecteren op basis van de comfort categorie hebben een bepaalde plus ten opzichte van de budget optie. Een buitenkajuit biedt je de mogelijkheid om in de privacy van je eigen kamer, vanop de eerste rij van het panorama te kunnen genieten. 

Bij het prijsoverzicht vermelden we ook telkens het verschil tussen beide in verband met bvb. inbegrepen maaltijden, die echt afhangen van accommodatie tot accommodatie. Soms heb je bij de budgetkeuze meer inbegrepen ontbijten dan bij de comfortkeuze bvb. Dit omdat we het onderscheid tussen beide op basis van andere elementen maken zoals hierboven beschreven.

Bij het prijsoverzicht vermelden we precies hoeveel maaltijden er inbegrepen zijn in de prijs. De Verenigde Staten hebben een sterke traditie van uit ontbijten of lunchen in ‘Diners’. Daarom biedt niet elk hotel ontbijt aan, of is dit alleszins niet standaard inbegrepen. We behouden die insteek. Ontbijt ter plaatse is steeds mogelijk aan gemiddeld $ 8 tot $ 20 per persoon.

Voor lunch kan je onderweg stoppen bij een dorpje of roadhouse, of sla je picknick in voor een aantal dagen wanneer je een supermarkt tegenkomt. Deze vind je in vrijwel elk dorp. Tijdens sommige excursies is er wel een lunch inbegrepen Dit nemen we mee op in prijsoverzicht.

Het diner kan je steeds a la carte nuttigen in je hotelrestaurant, of in de nabijheid van je hotel. Voor een burger met frietjes op restaurant betaal je ongeveer $ 10 tot $ 18 per persoon. Voor een kwalitatief hoofdgerecht $ 25 tot $ 35 per persoon. Hou er steeds rekening mee dat er een tip van 15% verwacht wordt bovenop de prijs op de kaart.

We geven je bij afreis naast onze actuele tips ook graag meer praktische informatie over tafelen in Alaska zodat je meteen helemaal mee bent met de lokale gebruiken. 

Op het cruiseschip verblijf je steeds in een all-inclusive formule, alle lunches, diners en ontbijten zijn inbegrepen, van het diner op de dag van inscheping tot het (vroege) ontbijt op de dag van ontscheping. Er is een basisdrankenpakket inbegrepen (frisdranken, 1 soort rode wijn, 1 soort bier, 1 soort gin, etc), dat je indien gewenst kan upgrade naar een volledigere formule (10 soorten rode wijn, 10 soorten bier, 10 soorten gin, etc). Vraag steeds advies op maat, want dit systeem kan verschillen van cruise tot cruise.  

In deze reis zijn al een aantal excursies inbegrepen in de prijs. Je kan deze op het prijsoverzicht terugvinden. Meer informatie vind je telkens in het programmaoverzicht waar we ook tips geven voor optionele excursies. Deze kan je dan terugvinden bij optioneel. Deel gerust je wensen of vragen over een bepaalde excursie die je mogelijks zou willen toevoegen aan je reis. Soms is er ook een bepaalde upgrade mogelijk bij een excursie die we standaard opnemen in onze comfort prijs (t.o.v. onze budget prijs), dit vermelden we steeds afzonderlijk. 

Tijdens de cruise zijn er standaard geen excursies inbegrepen. Optionele excursies kunnen op voorhand of ter plaatse op het schip bijgeboekt worden. 

In deze reis ga je ook aan boord van de iconische blauw-gele trein. We bieden hierbij 2 comfortklassen aan.

Bij onze budget prijs zijn de treinritten in Adventure Class inbegrepen. Er zijn panoramische ruiten aan elke zitplaats en snacks en dranken zijn te koop in de Wilderness Café wagon. Ook is er audio voorzien in deze wagons waarbij je op de hoogte wordt gebracht van alles wat je ziet voorbijglijden maar ook als er plots wildlife opduikt en de trein vaart minder om je volop te laten genieten.

Bij de comfort prijs reis je aan boord in Gold Star Class en is er een maaltijd inbegrepen op het benedendek in het gezellige restaurant. Je zitplaats is standaard op het bovendek waar er niet enkel panoramische vensters zijn maar ook een panoramisch glazen dak. Er is ook een buitenplatform zodat je ook buiten kan genieten van de natuur die je doorkruist. Er is hier ook een bar waar non alcoholische dranken onbeperkt inclusief zijn en maximaal 3 alcoholische dranken. In elke wagon is er een persoonlijke gids die via audio meer informatie verschaft over het landschap. 

Alaska barst van het wildlife. Langs de wegen kun je o.a. beren, elanden, arenden en soms bergschapen tegenkomen. Het is de ‘Hoge Noorden’ variant van een safari. Op elke rit, elke wandeling, elke boottocht heb je kans om zomaar wildlife te spotten. Hoe meer je rondkijkt, hoe meer kans op succes. Soms is het een kwestie van geluk, elanden kan je bvb. vaak spotten bij kleine meertjes langs de weg. We voorzien tal van tips om op een aangename en veilige manier wildlife te spotten met respect voor de dieren. 

Wildlife excursies zijn vaak vrij prijzig in Alaska maar hun meerwaarde zit in de kwaliteit van de gidsen die vaak biologen zijn en een uitstekende terreinkennis hebben. Ze stellen alles in het werk om je zoveel mogelijk bij te brengen over het landschap en haar wildlife.

Specifieke vragen over de wildlife excursiemogelijkheden bij deze reis? Contacteer ons gerust. 

Er wordt voornamelijk ’s avonds en ‘nachts gevaren zodat je overdag alle tijd hebt om de havenstadjes waar aangemeerd wordt te  verkennen. Indien gewenst kan je deelnemen aan begeleide excursies in de omgeving. Alle cruiserederijen bieden aan boord steeds een uitgebreid gamma aan, maar je kan er ook op eigen initiatief op uit trekken. Wanneer het schip is aangemeerd en vrijgegeven werd door de plaatselijke autoriteiten, kan je zo vaak op en af boord gaan als je wil. Hou er altijd rekening mee dat je minstens een half uur voor afvaart opnieuw aan boord dient te zijn. 

Wanneer er langere afstanden afgelegd moeten worden, vinden er zeedagen plaats. Daarbij kan je optimaal genieten van de faciliteiten aan boord, het schip ontdekken, en ontspannen. Hoe je de dagen op zee invult bepaal je zelf. Faciliteiten van het schip zijn gratis te gebruiken, er worden bij gelegenheid ook activiteiten georganiseerd, al dan niet betalend. 

Dit reisprogramma is gebaseerd op de route van Celebrity Cruises. 

Verschillen tussen alle rederijen zijn groot. In vele gevallen is het de vaarroute en het vaargebied die de keuze al enorm verfijnen. De grootte van het schip, het aantal passagiers aan boord en het niveau van de service gaan het prijskaartje gaan bepalen. Hoe kleiner het schip, en hoe persoonlijker de service, hoe duurder de cruise wordt. Vaak gebeurt de keuze echter gevoelsmatig, aan de hand van de reisroute die je het beste schikt en de algemene sfeer aan boord. Bij bepaalde rederijen weegt de gastronomie of maaltijdformules door. In functie van je verwachtingen en reisschema denken we graag mee, en adviseren we je welke rederij of cruise het beste bij je past.
Een overzicht van de cruiserederijen operatief in Alaska vind je hier

Het hangt natuurlijk af van je persoonlijke wensen welk type hut je verkiest. Voor wie graag de faciliteiten van het schip benut en weinig tijd in zijn hut wenst door te brengen, kan een binnenhut volstaan. Bij een buitenhut heb je wel een raam en daglicht in je kamer, welke ook eenvoudig te verduisteren valt gezien de lange dagen in Alaska. Buitenhutten liggen gewoonlijk op de onderste dekken, terwijl buitenhutten met balkon op de hogere dekken liggen, zodat je optimaal van het uitzicht kan genieten vanop je balkon. Stel je de frisse lucht op prijs, in de privacy van je eigen kamer, dan is dit de geschikte keuze. Dankzij de tussenschotten tussen de balkons, kan je hier behoorlijk uit de wind zitten. Er is geen verschil in de faciliteiten of oppervlakte van de kamer bij een binnenhut, buitenhut en buitenhut met balkon. Wie meer ruimte wenst, kan eerder terecht bij een minisuite of suite. 

Elke avond wordt het programma voor de volgende dag in je hut afgeleverd. Per uur vind je alle informatie van wat er te beleven valt aan boord, en welke optionele excursies of bezoeken je aan land zou kunnen maken. Je vindt er de openingsuren van de faciliteiten aan boord, tijdstippen van aankomst en vertrek in de aanleghavens, en info omtrent de haven en de regio. Ook live-muziek, unieke shows, of bijzondere acties worden aangekondigd. Heb je vragen omtrent het programma dan kan je steeds terecht bij de receptie aan boord, of het excursiebureau aan boord. 

Een reisbijstand-en/of annulatie verzekering is niet standaard inbegrepen. Dit omdat sommige mensen al over een verzekering beschikken via hun zorgverzekering, kredietkaart of eigen verzekeraar. Het is niet verplicht om over een verzekering te beschikken. Dit is volledig je eigen keuze. Geef gerust een seintje als je hier verdere vragen bij hebt of graag een verzekeringsvoorstel ontvangt voor deze reis. Je vindt het overzicht aan verzekeringen af te sluiten via Wild Alaska hier