SELFDRIVE Wild Alaskan Adventures

Reisprogramma

ONTDEK WILD ALASKAN ADVENTURES IN DETAIL

Anchorage 3

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Aankomst in Anchorage, de grootste stad van Alaska en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Talkeetna

2 ANCHORAGE – TALKEETNA 185 km - 2u

Vandaag pik je de huurwagen op en vertrek je op het tijdstip naar keuze naar Talkeetna.

Een aanrader is om in de voormiddag kennis te maken met de indianencultuur in het Anchorage museum of Native Heritage Centre.

Eenmaal onderweg wen je snel aan de vrijheid van je eigen Amerikaanse 4x4 en het steeds mooiere landschap. In het pioniersdorp Talkeetna waan je jezelf terug in de tijd van de Goldrush al is de sfeer op vandaag veel gemoedelijker. Kuier langs Main Street en spring even binnen bij de lokale bakker voor een zoetigheid.

Talkeetna View

3 TALKEETNA - DENALI 250 km - 3u

Je reist verder noordwaarts naar de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali. Maak tijd voor een mooie wandeling of vergaap je telkens weer aan de weidsheid vanop een uitkijkpunt onderweg. Je verblijft dichtbij de ingang van het Denali Nationaal Park en kan vandaag al op verkenning.

Denali Wonder Lake

4 DENALI BUSRIT NAAR KANTISHNA 145 km - 12u

Vandaag neem je de bus tot het mijndorp Kantisha, diep verscholen in het Denali National Park, aan het einde van Park Road. Onderweg ga je op zoek naar de Big Five van Noord-Amerika: elanden, rendieren, wolven, dunhoornschapen en grizzly beren. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte landschap uit. Er zijn de nodige stops onderweg om van het panorama en wildlife te genieten, en te fotograferen. Op een heldere dag geniet je bij Wonder Lake van prachtige vergezichten over Mount Denali.

Hoe dieper het park je ingaat hoe minder bussen je zal tegenkomen, logeren in Kantishna is immers een exclusieve aangelegenheid, niet iedereen komt tot hier. Je checkt in bij je lodge voor 2 nachten.

Wandelen Alaska 5

5 KANTISHNA - VRIJE DAG

Een vrije dag op deze bijzondere, afgelegen plek temidden van de wildernis. Er op uit trekken voor een wandeling in de heuvels is ongetwijfeld een prima keuze. Daarnaast kan je gebruik maken van mountainbikes voor een fietstocht op de Park Road, je kan vissen in Wonder Lake, of een flightseeing tour vast leggen rond de top van de magistrale Mount Denali. Maar vooral, geniet van de rust en de uniciteit van Kantishna.

Bushplane 22

6 KANTISHNA - DENALI PER BUSHPLANE EN VRIJE TIJD

Met een bushplane vlieg je terug naar het beginpunt van de Park Road. De schaal van het Denali N.P. wordt nog imposanter vanuit de lucht. De rest van de dag ben je vrij, er zijn tal van wandelpaden rondom het Wilderness Access Center, neem de tijd om te relaxen na de intense tweedaagse in Kantishna, of onderneem een optionele activiteit. Je kan bijvoorbeeld met de quad er op uit trekken, of in packrafts de Nenana River bedwingen.

Denali Hwy 3

7 DENALI - PAXSON 260 km - 6u

Tijd om het desolate binnenland van Alaska te doorkruisen. De Denali Highway zorgt voor een puur wildernisgevoel Het is één van de mooiste panoramische gravelwegen ter wereld en enkel toegankelijk met 4x4. Je hebt de tijd om de rit rustig af te leggen en volop te genieten. Profiteer van het lange daglicht en kom bij je verblijfplaats helemaal tot rust.

Wrangell Air

8 PAXSON - McCARTHY 315 km - 4u30

Het einde van de legendarische McCarthy Road is vandaag je einddoel. Recht naar het einde van de wereld slingert de gravelroad zich diep in de Wrangell Mountains. Eerst volg je de Richardson Highway verder naar het zuiden met de 3 belangrijkste bergketens van Alaska als setting. De Alaska Range, de Chugach Mountains en de Wrangells staan garant voor fenomenale vergezichten.

McCarthy biedt een unieke sfeer, sommigen geraken hier zelfs nooit meer weg en noemen dit hun thuis. Je geraakt dan ook nooit uitgekeken op de Root Glacier of de prachtige Kennecott Mines.

Kennicott

9 McCARTHY – KENNECOTT MILL TOUR 2u00 – VRIJE NAMIDDAG

Kennicott en McCarthy zijn meer dan een openluchtmuseum en vormen een levende geschiedenis. De sfeer van de jaren 1900 is terug te vinden in de vele historische huisjes in het dorp en vooral in de zeer goed bewaarde Kennecott mijngebouwen. Ga iets drinken in de charmante saloon en neem een kijkje in het historische Ma Johnson ’s Hotel waar je nog steeds kan logeren.

Kennicott verken je uitgebreid tijdens een begeleide tour, een absolute must en inbegrepen in je reis. Je krijgt een blik op hoe het leven was op een afgelegen plek als Kennecott.

Heb je energie over kan je op eigen houtje één van de steile trails naar de mijnruïnes van Erie of Bonanza hiken met een prachtig panorama als beloning.

Shutterstock 236808907

10 McCARTHY – ROOT GLETSJERWANDELING

Vandaag ga je het felblauwe ijs van de Root Glacier verkennen onder leiding van een ervaren gids. Omringd door 5000 meter hoge bergtoppen is het een bijzondere ervaring om over het knisperende gletsjerijs te wandelen.

Optioneel kan je verder van het uitzicht vanuit een bushplane. Een flightseeing tour over het gebied met de vele gletsjertongen, het Bagley ijsveld en de historische ruïnes van de Kennicot en Erie mijn plaatst dit reusachtige gebied pas echt in perspectief.

Car Hwy

11 McCARTHY – Matanuska Vallei 400 km – 5u30

Je rijdt terug via de McCarthy Road naar de ‘bewoonde wereld’. Je volgt de Glenn Highway, een scenic route tussen de Talkeetna Mountains aan de rechterzijde en links de Chugach Mountains. De Matanuska gletsjer slingert zich zo’n 43 kilometer tussen de bergen en vormt de omgeving van je verblijfplaats, een eigen gezellige chalet.

Independence Mine 5

12 PALMER EN OMGEVING

Tijd om de streek rond Palmer te bezoeken. De Musk Ox boerderij bijvoorbeeld huist een kudde muskusossen, een buitenkansje om deze arctische zoogdieren naderbij te bekijken. Of de omweg naar de Independence Goldmine loont zeker ook de moeite. Hier kan je bovendien erg mooi wandelen.

Bushplane 32

13 KNIK RIVER VALLEY EN HELIKOPTERVLUCHT

Het is aangenaam vertoeven in de gemoedelijke vallei rond de Knik rivier, met verschillende wandelroutes en de heerlijke Knik River Lodge aan het einde van de weg. Wanneer je in de loop van de dag plaats neemt in de helikopter, opstijgt, en het hele landschap te overzien krijgt, bereiken de verbazing en de adrenaline hun hoogtepunt. Over de heuvels strekken een 7-tal gletsjer zich voor je uit, je zweeft over het ijs, en zet koers naar de huskykennel gelegen op de Colony gletsjer. Na de gletsjerlanding verruil je de helikopter voor de huskyslede voor een sledetocht over het gletsjerijs. Vergeet de honden niet te knuffelen, deze liepen reeds meermaals de 1600 kilometer lange Iditarod race. Een panoramische helikoptervlucht over de gletsjers brengt je terug naar de lodge.

Eagle 3

14 PALMER – SEWARD 275 km – 3u30

Een aangename rit over de Seward Highway brengt je naar het havenstadje Seward, genoemd naar de Amerikaanse staatssecretaris William H. Seward die zich in 1867 inzette voor de aankoop van Alaska. In Seward is het gezellig vertoeven langs de havenpromenade en een bezoekje aan het Sealife Centre loont de moeite. Je kan ook mooi wandelen rond de Exit Glacier, gelegen op een boogscheut van Seward.

Orca

15 BOOTTOCHT NAAR KENAI FJORDS REMOTE WILDERNESS LODGE

In de haven van Seward vertrekt je boot diep de Kenai Fjords in, een met groenblauw water omringd paradijs waarin een comfortabele wildernislodge verscholen ligt. Hier breng je vannacht de nacht door in een gezellige chalet. Er is geen telefoon, televisie of radio terug te vinden hier! je wordt verwelkomd met lunch, en trekt er optioneel in de namiddag op uit voor een avontuur per zeekajak. ‘s avonds staat er een heerlijke apéro en huisbereid diner voor je klaar.

Puffin 5

16 KENAI FJORDS WILDLIFE & GLACIER CRUISE

Na een heerlijk ontbijt word je opgehaald voor de wildlife cruise verkenning van het Kenai Fjords National Park eindigend terug in de haven van Seward. Doel van de dag is het bewonderen van de getijdegletsjers die zich van uit bergen tot in de oceaan uitstrekken. Onderweg is er steeds iets beleven, de kapitein wijst je op bultrugwalvissen, zeeotters, zeeleeuwen en misschien wel papegaaiduikers. Een lichte lunch onderweg is inbegrepen.

Vrije avond en overnachting in Seward.

Homer

17 SEWARD - HOMER 270 KM - 2u30

De volgende stop op het Kenai schiereiland is het bijzondere stadje Homer, prachtig gelegen aan de Kachemak Bay. Langs de westkant van het Kenai eiland heb je zicht op de Cook Inlet en de stratovulkanen van het Katmai National Park. In Homer zelf ben je vrij om op verkenning te baan op het bijzondere schiereiland ‘the Spit’, en vooral om van het uitzicht en de frisse zeelucht te genieten.

Bears Kids 4

18 HOMER – BERENEXCURSIE KATMAI NATIONAAL PARK (6u)

Een bijzondere excursie die je vlakbij de grizzly ’s brengt, in hun eigen habitat. Met een bushplane vlieg je over Cook Inlet naar het Katmai Nationaal Park, en land je op het strand. Vandaaruit gaat het verder op eigen kracht, te voet de wildernis in om de dieren te bekijken en te fotograferen. Dat alles onder begeleiding van ervaren piloten en bear watchers als gids.

Kenai

19 HOMER – ANCHORAGE 356 km – 4u

Terugrit over de Sterling Highway en langs de Turnagain arm richting Anchorage. Wie weet spot je onderweg nog een zeearend of eland. Hou even halt aan Beluga Point, een mooi uitzichtpunt over de fjord en je zou hier zomaar het tij kunnen zien binnenstromen. De rest van de dag kan je vrij invullen in Anchorage.

Greenland Icelandair

20-21 ANCHORAGE – VLUCHT

Een ontspannende vrije voormiddag in of rond Anchorage. Vervolgens lever je je huurwagen in en neem je je internationale vlucht huiswaarts.