TRAIN & BUS The Last Frontier

Reisprogramma

ONTDEK THE LAST FRONTIER IN DETAIL

Klondike Alaska

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Heenreis naar Anchorage met aankomst in de namiddag. Vrije verkenning en diner. Overnachting in een centraal gelegen hotel.

Anchorage Museum

2 VRIJE DAG IN ANCHORAGE

Een dag ter verkenning van Alaska’s grootste stad. ‘Downtown’ vind je alle bezienswaardigheden binnen wandelafstand. In het Anchorage Museum maak je kennis met de levensstijl van de inheemse indianenstammen. Een frisse neus halen kan te voet of per fiets op de Tony Knowles Coastal Trail. In één van Anchorage vele restaurants kan je de dag smaakvol afsluiten met verse zalm en waarom niet, een lokaal artisanaal biertje.

Talkeetna

3 ANCHORAGE – TALKEETNA treinreis 3u

Aan boord van de Denali Star Train trek je de wijde natuur in richting het ongerepte binnenland van Alaska. Relax aan boord en geniet vooral van het fantastische uitzicht. Met wat geluk spot je onderweg al de befaamde Mount Denali, de hoogste bergtop van Noord-Amerika.

Talkeetna ligt op de samenvloeiing van 3 belangrijke gletsjerstromen en is een charmant dorpje met enkele bijzondere winkeltjes, een microbrouwerij met gezellig terras en een selectie restaurants allemaal langs één hoofdstraat. Typisch Alaska en een ideale plaats om rond te kuieren en je terug in de tijd van de Goldrush te wanen.

Zipline

4 TALKEETNA -VRIJE DAG

In funky Talkeetna neem je snel het lokale ritme over. Er zijn ook tal van opties om je vandaag actief bezig te houden. Ga raften of een lijntje uitgooien op de nabijgelegen Susitna River. Glijden tussen de bomen met een uitzicht op de Alaska Range Mountains kan tijdens een zipline avontuur of je kan het nog hogerop zoeken en een flightseeing trip maken per bushplane of zelfs floatplane (watervliegtuig). Een gegarandeerd adembenemend spektakel waarbij je over gletsjers, bergen en zo dicht mogelijk bij de iconische Mount Denali vliegt. De omgeving van Talkeetna leent zich ook perfect tot een gevarieerde wandeling met nadien een welverdiende moose burger of halibut fish & chips in Main Street.

Traintracks 4

5 TALKEETNA – DENALI treinreis 4u

Je verlaat Talkeetna in de voormiddag back on track richting Mount Denali maar niet zonder een tussenstop te maken in het Talkeetna Roadhouse voor een heerlijk ontbijt of minstens een zoet tussendoortje voor later op de dag. Kort na de oversteek van de indrukwekkende Hurricane Gulch Bridge, de grootste en langste stalen boogbrug in Alaska, bereik je het Denali National Park. Dit zal je uitvalsbasis zijn voor een prachtige wildlife verkenning. Bij het treinstation wacht een shuttle van je accommodatie je op. Na check-in kan je gaan wandelen op de trails rondom het Wilderness Access Center of de huskydemonstratie bijwonen. Een ATV tour is de actieve keuze om je namiddag af te sluiten.

Denali Wonder Lake

6 DENALI WILDERNIS TOUR 6-8u

Opgepikt bij je hotel of cabin trek je het Denali Nationaal Park in op wildlife tour. Je volgt de Park Road tot diep in het park. Enkel deze tourbussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen.

Onderweg spot je gegarandeerd wilde dieren zoals Amerikaanse arenden, elanden, bergschapen en kariboes. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren, en misschien zelfs een vos, wolf of lynx.

Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte berglandschap uit. Sluit je dag af in 1 van de gezellige restaurants bij Denali Canyon of bij je verblijfplaats.

Fairbanks

7 DENALI – FAIRBANKS treinreis 4u

Profiteer tot de vroege namiddag van je tijd bij het Denali National Park en nadien brengt het laatste traject van de Denali Star Train je naar Fairbanks, Alaska’s oudste universiteitsstad en tevens grootste metropool van het binnenland. Het Gold Rush verleden is nog merkbaar in de charmante 19e-eeuwse geveltjes van Second Avenue waar je gerust nog een avondwandeling kan maken.

Riverboat Discovery Fairbanks 2

8 FAIRBANKS -VRIJE DAG

Het centrum van Fairbanks heeft tal van bezienswaardigheden die je inzicht geven in de geschiedenis en cultuur van Alaska. Bezoek het Pioneer Park, het uitgebreide Universiteitsmuseum of het Visitor Center. Je kan ook met een historische radarstoomboot de Chena rivier op met enkele interessante tussenstops of ga zelf goud zoeken bij de oorspronkelijke goud installaties de de stad haar bijnaam als Golden City bezorgden.

Train Turnagain

9 FAIRBANKS - ANCHORAGE treinreis 12u

Van de meest noordelijke stad gaat het ‘s ochtends terug dwars door Interior Alaska naar Anchorage per trein. Geniet van de vele panorama’s onderweg terwijl de trein scenic routes neemt weg van de standaardwegen. Het is zeker voor dit traject een leuke extra om te kiezen voor de panoramische wagons met glazen dak én een buitenplatform op het bovendek. Zo kan je optimaal genieten van de reis en is een maaltijd inclusief in het benedendek. Tegen de avond kom je aan in Anchorage en kan je nog de stad in of uitrusten voor het avontuur richting de Wrangell Mountains dat morgen op je wacht.

Mc Carthy Road 2

10 ANCHORAGE – MCCARTHY 420 km – 10u

De bestemming is eenvoudig: je reist naar het einde van de weg. En niet zomaar een weg, je rijdt naar het einde van de legendarische McCarthy road. Je wordt opgepikt bij je hotel met een comfortabele bus. De buschauffeur zal je meer informatie bezorgen tijdens de rit en enkele leuke tussenstops maken voor foto’s of om even de benen te strekken.

Je krijgt onderweg fenomenale uitzichten over Alaska’s 3 voornaamste bergketens: de Alaska Range, de Chugach Mountains, en de toppen van Wrangell - St. Elias National Park & Preserve.

De zanderige McCarthy Road slingert zich tot diep in het Wrangell gebergte, en aan het einde word je beloond met een fenomenaal uitzicht op zowel de Root Glacier als de Kennicott Glacier, de unieke sfeer van het bijzondere dorpje McCarthy en een eerste blik op de prachtige Kennecott Mines.

Glacier Walk 2

11 McCarthy - Root gletsjerwandeling 4-6u

Vandaag ga je het felblauwe ijs van de Root Glacier verkennen onder leiding van een ervaren gids. Omringd door 5000 meter hoge bergtoppen is het een bijzondere ervaring om over het knisperende gletsjerijs te wandelen.

Optioneel kan je verder van het uitzicht vanuit een bushplane. Een flightseeing tour over het gebied met de vele gletsjertongen, het Bagley ijsveld en de historische ruïnes van de Kennicot en Erie mijn plaatst dit reusachtige gebied pas echt in perspectief.

Kennicott Mine 6

12 McCARTHY - KENNECOTT BEZOEK 2U - VRIJE NAMIDDAG

De omgeving van McCarthy en Kennecott bruist van boeiende geschiedenis. Het ontstaan van deze bergdorpen was een opmerkelijke verwezenlijking gezien de enorm ingesloten ligging. Je inleven in de sfeer van de jaren 1900 is makkelijk met alle historische huisjes en de prachtige authentieke staat van het mijndorp Kennecott.

We starten de dag met een gegidste tour van Kennecott. Daarbij pik je meteen allerlei interessante weetjes over het ontstaan en het leven in dit bijzondere mijndorpje op.

Maak van de namiddag gebruik voor een wandeling in de prachtige omgeving. De klim naar Bonanza of Erie Mine is pittig maar het uitzicht is de ultieme beloning!

Matanuska Glacier 2

13 McCARTHY – ANCHORAGE

Via de McCarthy road rijd je per bus terug richting asfaltwegen, en zet je opnieuw koers naar de Glenn Highway. Deze ‘scenic highway’ heeft panoramische zichten genoeg om ook deze terugrit niet zomaar in slaap te vallen in je zetel! Vanuit de bergen slingert bijvoorbeeld de 43 kilometer lange Matanuska gletsjer zich de vallei in. Net op tijd voor het diner kom je terug aan in Anchorage.

Kwl 2

14 ANCHORAGE – SEWARD treinreis 4u30 – KENAI FJORDS WILDLIFE & GLACIER CRUISE 6u

Vroeg uit de veren en tijd om aan boord te gaan van de Coastal Classic Train. De weg naar het Kenai schiereiland kronkelt langs de flanken van de Turnagain Arm fjord. Geef je ogen de kost en profiteer van het uitzicht op gletsjers, wildlife en bergen, hier lopen geen wegen meer! Dwars door de Kenai Mountains - letterlijk op bepaalde stukken van het traject - bereik je het havenstadje Seward.

Vandaag staat de Kenai Fjords Tour op het programma. De boot brengt je tot vlak bij het blauwe ijs van de gletsjertong die tot in de zee rijkt. Een spectaculair uitzicht! Daarnaast heb je onderweg prima kansen op het spotten van dieren, deze fjorden zijn in de zomermaanden een thuis voor bultrugwalvissen en papegaaiduikers. Daarnaast krijg je zeeleeuwen en zeeotters te zien. De kapitein geeft steeds de nodige uitleg over de dieren en de omgeving. Lunch onderweg is inbegrepen.

De jachthaven is na je avontuur op het water de ideale setting om na te genieten en te dineren met een glaasje, uiteraard met zicht op de Resurrection Bay

Kajak Seward

15 SEWARD – ANCHORAGE treinreis 4u30

Een dag om in te vullen volgens je eigen voorkeur. Je kan deelnemen aan een fishing charter om er met de vissersboot op uit te trekken en een goede vangst te slaan, je kan zeekajakken, of Seward rustig verkennen. Aangenaam kuieren langs de charmante jachthaven of kan je het SeaLife Centre bezoeken Een bezoek brengen aan de nabijgelegen Exit Glacier loont de moeite, hier zijn er tevens mooie wandelpaden van verschillende lengtes. In de vooravond scheep je terug in op de trein richting Anchorage. De zon gaat hier niet onder dus kan je nog volop profiteren van het uitzicht

Hike Beach

16-17 ANCHORAGE – VLUCHT

Je hebt een vrije voormiddag in het centrum van Anchorage. Vervolgens is het tijd om Alaska vaarwel te zeggen en neem je de internationale vlucht huiswaarts.