TRAIN & DRIVE Alaska Rail & Road

Reisprogramma

ONTDEK ALASKA RAIL & ROAD IN DETAIL

Anchorage Museum

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Heenreis naar Anchorage met aankomst in de namiddag. Vrije verkenning en diner. Overnachting in een centraal gelegen hotel.

Anchorage Heritage

2 VRIJE DAG IN ANCHORAGE

Downtown Anchorage is makkelijk te voet te verkennen. Een aanrader is het Anchorage Museum waar je meer te weten komt over de inheemse indianenstammen en de jonge geschiedenis van de 49th State. Neem een kijkje over het water bij het standbeeld van Captain Cook of zoek de gezelligheid op in één van de talrijke bars & restaurants. We voorzien graag tips om een artisanaal biertje en de verse lokale keuken te proeven. Zoek je het actiever kan je een fiets huren en de kustlijn volgen of al een eerste panoramische wandeling maken in de omgeving.

Kenai Pen Seward

3 ANCHORAGE – SEWARD TREINREIS 4U30 – KENAI FJORDS WILDLIFE & GLACIER CRUISE 6U

Vroeg uit de veren en tijd om aan boord te gaan van de Coastal Classic Train. Je reist in stijl, in Gold Star klasse. Ontbijt is inclusief. De weg naar het Kenai schiereiland kronkelt langs de flanken van de Turnagain Arm fjord. Vanuit je panoramische wagon geef je je ogen de kost en profiteer van het uitzicht op gletsjers, wildlife en bergen, hier lopen geen wegen meer! Dwars door de Kenai Mountains - letterlijk op bepaalde stukken van het traject - bereik je het havenstadje Seward. In Gold Star geniet je van het beste uitzicht in de bovenverdieping van de wagon, volledig uit panoramisch glas, beneden is er het restaurant en een buitendek.

Vandaag staat de Kenai Fjords Tour op het programma. De boot brengt je tot vlak bij het blauwe ijs van de gletsjertong die tot in de zee rijkt. Een spectaculair uitzicht! Daarnaast heb je onderweg prima kansen op het spotten van dieren, deze fjorden zijn in de zomermaanden een thuis voor bultrugwalvissen en papegaaiduikers. Daarnaast krijg je zeeleeuwen en zeeotters te zien. De kapitein geeft steeds de nodige uitleg over de dieren en de omgeving. Lunch onderweg is inbegrepen.

De jachthaven is na je avontuur op het water de ideale setting om na te genieten en te dineren met een glaasje, uiteraard met zicht op de Resurrection Bay.

Train Turnagain Arm

4 SEWARD – ANCHORAGE TREINREIS 4U30

Een dag om in te vullen volgens je eigen voorkeur. Je kan deelnemen aan een fishing charter om er met de vissersboot op uit te trekken en een goede vangst te slaan, je kan zeekajakken, of Seward rustig verkennen. Aangenaam kuieren langs de charmante jachthaven of kan je het SeaLife Centre bezoeken. Een bezoek brengen aan de nabijgelegen Exit Glacier loont ook de moeite, hier zijn er tevens mooie wandelpaden van verschillende lengtes. In de vooravond scheep je terug in op de trein richting Anchorage, opnieuw in Gold Star. De zon gaat hier niet onder dus kan je nog volop profiteren van het uitzicht tijdens het inbegrepen diner.

Talkeetna

5 ANCHORAGE – TALKEETNA 185 km - 2u

Ophalen van je huurwagen. Je vertrekt vandaag op het tijdstip van je voorkeur richting Talkeetna. Aanrader is om in de voormiddag het Anchorage Museum of Native Heritage Centre te bezoeken om de indianencultuur te leren kennen. Nadien pik je de huurwagen op. Eenmaal onderweg wen je na de eerste kilometers al snel aan je Amerikaanse 4x4. Ideaal om telkens meer aandacht te besteden aan het steeds mooiere landschap wanneer je Talkeetna nadert.

Mount Denali

6 TALKEETNA - DENALI 250 km - 3u

Zet je rit verder naar het Denali Nationaal Park. Dit is de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali, of vroeger bekend als Mount Mc Kinley. Je accommodatie bevindt zich op 10 kilometer van de ingang van het park. Na check-in kan je gaan wandelen op de trails rondom het Wilderness Access Center of de huskydemonstratie bijwonen.

Reindeer 2

7 DENALI SHUTTLEBUS 105 km - 7u

Met de shuttlebus trek je het Denali Nationaal Park in op wildlife tour. Je volgt de Park Road tot diep in het park naar het Eielson Visitor Center. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen. Onderweg spot je gegarandeerd wilde dieren zoals Amerikaanse arenden, elanden, bergschapen en kariboes. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren, en misschien zelfs een vos, wolf of lynx. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte berglandschap uit.

Riverboat Discovery Fairbanks

8 DENALI - FAIRBANKS 200 KM - 2U30

Fairbanks is vandaag je einddoel als meest noordelijke en 2de grootste stad van Alaska. Het centrum heeft tal van bezienswaardigheden die je inzicht geven in de geschiedenis en cultuur van Alaska. Bezoek het Pioneer Park, het uitgebreide Universiteitsmuseum of het Visitor Center. In de charmante 19e -eeuwse geveltjes van Second Avenue is de Gold Rush nooit veraf.

Yukon Gold

9 VRIJE DAG FAIRBANKS

Fairbanks wordt ook wel de “Golden heart city” genoemd. Profiteer van deze gastvrijheid en maak een keuze uit de vele bezienswaardigheden die het verleden van de stad op een ludieke manier toelichten. Het Pioneer Park, Universiteitsmuseum en Visitor Center bieden je veel informatie over de geschiedenis van deze regio maar ook boeiende inzichten over Alaska in haar geheel.

Wil je een once in a lifetime ervaring toevoegen? Kies dan voor één van onze unieke excursies tot aan de “Arctic Ocean”:

- Arctic Circle Expedition Utqiagvik (Barrow)

- IJsberen van Kaktovik

Roads31

10 FAIRBANKS - PAXSON 285 KM - 3U

Een rit door het desolate binnenland van Alaska. Het bezoek aan Rika’s Roadhouse zorgt voor een streepje cultuur, en naarmate je Paxson nadert wordt de natuur steeds afwisselender en absoluut adembenemend. Logeren in Paxson doet je beseffen hoe enorm en onbevolkt Alaska wel is.

Mc Carthy Road 2

11 PAXSON - McCARTHY 315 km - 4u30

De bestemming vandaag is eenvoudig: je rijdt naar het einde van de weg. En niet zomaar een weg, je rijdt naar het einde van de legendarische McCarthy road. Je volgt de Richardson Highway richting zuiden en krijgt onderweg fenomenale uitzichten over Alaska’s 3 voornaamste bergketens: de Alaska Range, de Chugach Mountains, en de toppen van Wrangell - St. Elias National Park & Preserve. De zanderige McCarthy Road slingert zich tot diep in het Wrangell gebergte, en aan het einde word je beloond met een fenomenaal uitzicht op zowel de Root Glacier als de Kennicott Glacier, de unieke sfeer van het bijzondere dorpje McCarthy en een eerste blik op de prachtige Kennecott Mines.

Kennicott

12 McCARTHY – KENNICOTT BEZOEK 2U– VRIJE NAMIDDAG

De omgeving van McCarthy en Kennecott bruist van boeiende geschiedenis. Het ontstaan van deze bergdorpen was een opmerkelijke verwezenlijking gezien de enorm ingesloten ligging. Je inleven in de sfeer van de jaren 1900 is makkelijk met alle historische huisjes en de prachtige authentieke staat van het mijndorp Kennecott. We starten de dag met een gegidste tour van het dorp. Daarbij pik je meteen allerlei interessante weetjes over het ontstaan en het leven in dit mijndorpje op. De late namiddag is het ideale tijdstip voor een optionele flight seeing tour. Het waarnemen van de mijnen, de bergen en de enorme gletsjers en ijsvelden vanuit een bush plane brengt nóg een extra dimensie aan deze wondermooie streek.

Wrangell Air

13 McCARTHY – VRIJE DAG

Vandaag is een iets actievere invulling mogelijk. Onder leiding van een ervaren gids kan je op gletsjerwandeling op het felblauwe ijs van de Root Glacier. Het is een unieke ervaring om omringd door 5000 meter hoge bergtoppen over het knisperende gletsjerijs te lopen. De geoefende hiker kan er ook op eigen houtje op uit trekken op één van de trails naar de gletsjers, Erie Mine of naar Bonanza Mine. Bij die laatste klim je hoog de bergflank op naar de toegang tot de mijngangen, met een panoramisch uitzicht op de gletsjer in het dal erbij. Berenspray niet vergeten!

Matanuska

14 McCARTHY - MATANUSKA VALLEI 330 km - 5u

Via de McCarthy road rijd je weer terug richting asfaltwegen, en zet je koers naar de Glenn Highway. Deze ‘scenic highway’ heeft panoramische zichten op de Talkeetna Mountains aan je rechterzijde en Chugach Mountains aan je linkerzijde. Vanuit de bergen slingert de 43 kilometer lange Matanuska gletsjer zich de vallei in.

Musk Ox Matanuska

15 MATANUSKA - PALMER 100km - 1u30

Deze vruchtbare vallei verdient een uitgebreide verkenning. Maak tijd voor een bezoek aan de muskusossen farm of volg de slingerweg naar de indrukwekkende ruïnes van de Independence Gold Mine in de Hatcher Pass. Er zijn ook tal van wandelmogelijkheden of voeg wat avontuur toe met een heli & husky trip.Overnachting in je hotel in Palmer.

Anc Coastal Trail

16 PALMER – ANCHORAGE 70 KM - 45MIN

Korte rit terug naar Anchorage. Vervolgens lever je de huurwagen in en neem je je internationale vlucht huiswaarts.