SELFDRIVE - TRAIN & CAMPING King Salmon & Grizzly Bears

Reisprogramma

ONTDEK KING SALMON & GRIZZLY BEARS IN DETAIL

Sign 2

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Aankomst in Anchorage, de grootste stad van Alaska en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen. 

Train Turnagain Arm Coastal

2 ANCHORAGE – SEWARD treinreis 4u30

Vroeg uit de veren en tijd om aan boord te gaan van de Coastal Classic Train. De weg naar het Kenai schiereiland kronkelt langs de flanken van de Turnagain Arm fjord. Geef je ogen de kost en profiteer van het uitzicht op gletsjers, wildlife en bergen, hier lopen geen wegen meer! Dwars door de Kenai Mountains - letterlijk op bepaalde stukken van het traject - bereik je het havenstadje Seward kort na de middag.

Je kan deelnemen aan een fishing charter om er met de vissersboot op uit te trekken en een goede vangst te slaan, je kan zeekajakken, of Seward rustig verkennen en bvb het SeaLife Center bezichtigen. Een bezoek brengen aan de nabijgelegen Exit Glacier loont ook de moeite, hier zijn er tevens mooie wandelpaden van verschillende lengtes. 

Walvissafari 6

3 SEWARD - KENAI FJORDS WILDLIFE & GLACIER CRUISE 8u

Vandaag staat de Kenai Fjords Tour op het programma. Voor deze ultieme wildlifereis voorzien we de uitgebreide tour van 8u waarbij je nog dieper het National Park binnendringt. De boot brengt je tot vlak bij het blauwe ijs van de gletsjertong die tot in de zee rijkt.  Een spectaculair uitzicht! Daarnaast heb je onderweg prima kansen op het spotten van dieren, deze fjorden zijn in de zomermaanden een thuis voor bultrugwalvissen en papegaaiduikers. Daarnaast krijg je zeeleeuwen en zeeotters te zien. De kapitein geeft steeds de nodige uitleg over de dieren en de omgeving. Steeds met respect voor dier en natuur. Lunch onderweg is inbegrepen. 

De jachthaven is na je avontuur op het water de ideale setting om na te genieten en te dineren met een glaasje, uiteraard met zicht op de Resurrection Bay.

Bay Katmai Kenai

4 SEWARD – ANCHORAGE treinreis 4u30

Een dag om in te vullen volgens je eigen voorkeur. Met bovenstaande tips is dit zeker geen probleem. In de vooravond scheep je terug in op de trein richting Anchorage. De zon gaat hier niet onder dus kan je nog volop profiteren van het uitzicht. 

Air Alaska

5 ANCHORAGE - VLUCHT KODIAK CITY 1u vlucht

Vandaag vlieg je van Anchorage zuidwaarts naar het wildernis eiland Kodiak. Afhankelijk van je voorkeur heb je hierbij nog iets meer vrije tijd in Anchorage of net meer tijd om Kodiak te verkennen. 

Kodiak is een charmant stadje met nog een rijke oud Russische geschiedenis waarvan de vele uivormige koepels nog getuigen. Je kan er enkele interessante wandelingen maken en een bezoek brengen aan het zeer didactisch opgevatte Alutiiq museum, over de inheemse bevolkingsgroep die hier al leefde voor de Russische verkenners.

Kodiak

6 KODIAK CITY - BUSHPLANE Kodiak Bear Adventure

Na een vrije voormiddag is het tijd voor pure wildernis, met een floatplane vlieg je van Kodiak naar een afgelegen locatie in het Kodiak National Wildlife Refuge. Na een zachte landing check je in bij de lodge. DIt is Bear Country, met jou als absolute natuurfanaat te gast. De lodge heeft geen zoemende generatoren, is compleet ecovriendelijk en werkt volledig op zonne-energie. Back to basics. Met maximaal 6 gasten heb je een zeer persoonlijke ervaring onder de professionele begeleiding van de gids. Samen stippel je de planning voor je verblijf uit en help je eventueel mee bij kleine taakjes. Een zekere basisconditie is een vereiste. Je hebt hier privacy met een privaat slaapgedeelte in de lodge en gedeelde accommodatie tijdens tentverblijf met een saunahuis voor ontspanning en om je op te frissen op dit paradijselijk eiland. 

Silver Salmon Creek 9

7-9 LOKAAL PROGRAMMA Kodiak Bear Adventure - BUSHPLANE KODIAK CITY – VLUCHT ANCHORAGE

Het lokale programma is steeds onder professionele begeleiding. Je observeert de grootste beren ter wereld vanuit hun eigen leefomgeving en vanop korte maar veilige afstand, een unieke ervaring waarbij je ook minstens 1 nacht doorbrengt in het ‘base camp’ met verblijf in tenten. 

Voordeel van deze locatie is dat je zowel land als kust ervaart en dus een volledig plaatje van het wildlife in Alaska. Ook mag je tijdens je verblijf kosteloos deelnemen aan visinitiaties, kajaktrips, begeleide hikes, vogelspottings en eventueel ook walvissafari’s. Alles hangt af van wat je zelf wenst te halen uit je verblijf. Op dag 9 vlieg je per floatplane in 1 uurtje terug naar Kodiak City en nadien terug naar Anchorage (1u vlucht). Vrije avond en diner in het centrum. 

Matanuska

10 ANCHORAGE – TALKEETNA 185 km - 2u

Vandaag pik je de huurwagen op en vertrek je op het tijdstip naar keuze naar Talkeetna. Een aanrader is om in de voormiddag kennis te maken met de indianencultuur in het Anchorage museum of Native Heritage Centre. 

Eenmaal onderweg wen je snel aan de vrijheid van je eigen Amerikaanse 4x4 en het steeds mooiere landschap. In het pioniersdorp Talkeetna waan je jezelf terug in de tijd van de Goldrush al is de sfeer op vandaag veel gemoedelijker.  Kuier langs Main Street en spring even binnen bij de lokale bakker voor een zoetigheid. 

Glacier Landing Bushplane 2

11 TALKEETNA - VRIJE DAG

In funky Talkeetna neem je snel het lokale ritme over. Er zijn ook tal van opties om je vandaag actief bezig te houden. Ga raften of een lijntje uitgooien op de nabijgelegen Susitna River. Glijden tussen de bomen met een uitzicht op de Alaska Range Mountains kan tijdens een zipline avontuur of je kan het nog hogerop zoeken en een flightseeing trip maken per bushplane of zelfs floatplane (watervliegtuig). Een gegarandeerd adembenemend spektakel waarbij je over gletsjers, bergen en zo dicht mogelijk bij de iconische Mount Denali vliegt. De omgeving van Talkeetna leent zich ook perfect tot een gevarieerde wandeling met nadien een welverdiende moose burger of halibut fish & chips in Main Street. 

Mount Denali

12 TALKEETNA - DENALI 250 KM - 3U

Je reist verder noordwaarts naar de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali. Maak tijd voor een mooie wandeling of vergaap je telkens weer aan de weidsheid vanop een uitkijkpunt onderweg. Je verblijft dichtbij de ingang van het Denali Nationaal Park en kan vandaag al op verkenning.

Moose Wildlife

13 DENALI SHUTTLEBUS 105 km - 7u

Vandaag maak je de Alaska variant van een safari en ga je op zoek naar de Big Five van Noord-Amerika tijdens je wildlife tour dwars door Denali Nationaal Park. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen. Onderweg spot je wilde dieren zoals kariboes, Amerikaanse arenden en bergschapen. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte landschap uit. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren en misschien zelfs een vos, lynx of wolf. 

Anchorage Hike

14 DENALI NATIONAL PARK - VRIJE DAG

Je hebt een vrije dag om de omringende natuur nog beter te vatten. Maak een wandeling op één van de trails, boek een flightseeing tour of neem een kijkje bij de huskydemonstratie. We voorzien tal van tips in je gepersonaliseerd routeboek. Zoek je iets actiever kan je ook een ATV tour ondernemen. Met een quad doorkruis je de wildernis van Interior Alaska. 

Independence Mine 5

15 DENALI - PALMER 320 km - 3u30

Vandaag gaat het terug zuidwaarts. Neem je tijd voor enkele leuke tussenstopjes, een wandeling en als je eerder geen geluk had om een glimp op te vangen van Mount Denali heb je misschien vandaag meer geluk. 

Logeren doe je vanavond in Palmer, de agrarische draaischijf van Alaska. In de buurt heb je enkele waardige stops. De Musk Ox boerderij huist een kudde muskusossen, een buitenkansje om deze arctische zoogdieren naderbij te bekijken. Vervolgens loont de omweg naar de Independence Goldmine via Hatcher Pass de moeite. 

Anchorage Heritage

16-17 PALMER - ANCHORAGE – VLUCHT 70km - 45 min

Afhankelijk van je vertrektijd uit Palmer heb je nog wat vrije tijd in het centrum van Anchorage. Vervolgens lever je je huurwagen in en neem je je internationale vlucht huiswaarts.