SELFDRIVE Great Golden Lands

Reisprogramma

ONTDEK GREAT GOLDEN LANDS IN DETAIL

Anc Coastal Trail

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Heenreis naar Anchorage met aankomst in de namiddag. Vrije verkenning en diner. Overnachting in een centraal gelegen hotel.

Native Art

2 VRIJE DAG IN ANCHORAGE

Een dag ter verkenning van Alaska’s grootste stad. ‘Downtown’ vind je alle bezienswaardigheden binnen wandelafstand.

In het Anchorage Museum maak je kennis met de levensstijl van de inheemse indianenstammen.

Een frisse neus halen kan te voet of per fiets op de Tony Knowles Coastal Trail. In één van Anchorage vele restaurants kan je de dag smaakvol afsluiten met verse zalm en waarom niet, een lokaal artisanaal biertje.

Caribou Antlers

3 ANCHORAGE – TALKEETNA 185 km - 2u

Je vertrekt vandaag op het tijdstip van je voorkeur richting Talkeetna. Aanrader is om in de voormiddag het Anchorage Museum of Native Heritage Centre te bezoeken om de indianencultuur te leren kennen. Nadien pik je de huurwagen op. Eenmaal onderweg wen je na de eerste kilometers al snel aan je Amerikaanse 4x4. Ideaal om telkens meer aandacht te besteden aan het steeds mooiere landschap wanneer je Talkeetna nadert.

Hwy Alaska

4 TALKEETNA - DENALI 250 km - 3u

Zet je rit verder naar het Denali Nationaal Park. Dit is de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali, of vroeger bekend als Mount Mc Kinley.

Je accommodatie bevindt zich op 10 kilometer van de ingang van het park. Na check-in kan je gaan wandelen op de trails rondom het Wilderness Access Center of de huskydemonstratie bijwonen.

Bear 2

5 DENALI SHUTTLEBUS 105 km - 7u

Met de shuttlebus trek je het Denali Nationaal Park in op wildlife tour. Je volgt de Park Road tot diep in het park naar het Eielson Visitor Center. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen. Onderweg spot je gegarandeerd wilde dieren zoals Amerikaanse arenden, elanden, bergschapen en kariboes. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren, en misschien zelfs een vos, wolf of lynx. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte berglandschap uit.

Fairbanks 2

6 DENALI - FAIRBANKS 200 km - 2u30

Via de Parks Highway bereik je Fairbanks, Alaska’s oudste universiteitsstad en tevens grootste metropool van het binnenland. Je hebt de namiddag vrij ter verkenning van Fairbanks. Het Gold Rush verleden is nog merkbaar in de charmante 19e-eeuwse geveltjes van Second Avenue.

Riverboat

7 VRIJE DAG FAIRBANKS

Fairbanks wordt ook wel de “Golden heart city” genoemd. Profiteer van deze gastvrijheid en maak een keuze uit de vele bezienswaardigheden die het verleden van de stad op een ludieke manier toelichten. Het Pioneer Park, Universiteitsmuseum en Visitor Center bieden je veel informatie over de geschiedenis van deze regio maar ook boeiende inzichten over Alaska in haar geheel.

Pipeline Road Richardson Hwy

8 FAIRBANKS - PAXSON 285 km - 3u

Een rit door het desolate binnenland van Alaska. Het bezoek aan Rika’s Roadhouse zorgt voor een streepje cultuur, en naarmate je Paxson nadert wordt de natuur steeds afwisselender en absoluut adembenemend. Logeren in Paxson doet je beseffen hoe enorm en onbevolkt Alaska wel is.

Matanuska Glacier 4

9 PAXSON – PALMER 370 km – 4u

De reis gaat verder zuidwaarts tussen de indrukwekkende bergen en je zet koers naar de Glenn Highway. Deze ‘scenic highway’ heeft panoramische zichten op de Talkeetna Mountains aan je rechterzijde en Chugach Mountains aan je linkerzijde. Vanuit de bergen slingert de 43 kilometer lange Matanuska gletsjer zich de vallei in. Je zet vervolgens koers naar Palmer, de agrarische draaischijf van Alaska en je verblijfplaats.

Knik

10 PALMER - VRIJE DAG

Deze vruchtbare vallei verdient een uitgebreide verkenning. Maak tijd voor een bezoek aan de muskusossen farm of volg de slingerweg naar de indrukwekkende ruïnes van de Independence Gold Mine in de Hatcher Pass. Er zijn ook tal van wandelmogelijkheden of voeg wat avontuur toe met een heli & husky trip. Overnachting in je hotel in Palmer.

Kenai Pen Seward

11 PALMER – SEWARD 300 km – 3u30

De weg naar het Kenai schiereiland kronkelt langs de flanken van de Turnagain Arm fjord. Via Moose Pass bereik je het havenstadje Seward. Je hebt de rest van de dag vrij en kan een bezoek brengen aan de nabijgelegen Exit Glacier. In Seward zelf is het aangenaam kuieren langs de charmante jachthaven of kan je het SeaLife Centre bezoeken als opwarmertje voor morgen.

Puffin 5

12 SEWARD – VRIJE DAG

Een vrije dat met tal van wandelmogelijkheden rondom Seward. Ook de Kenai Fjords Tour Wildlife & Gletsjer cruise is een aanrader. De boot brengt je tot vlak bij het blauwe ijs van de gletsjertong die tot in de zee rijkt. Een spectaculair uitzicht! Daarnaast heb je onderweg prima kansen op het spotten van dieren, deze fjorden zijn in de zomermaanden een thuis voor bultrugwalvissen en papegaaiduikers. Daarnaast krijg je zeeleeuwen en zeeotters te zien. De kapitein geeft steeds de nodige uitleg over de dieren en de omgeving. Lunch onderweg is inbegrepen.

Homer Spit 3

13 SEWARD – HOMER 270 km – 2u30

Je doorkruist het Kenai schiereiland naar het bekoorlijke stadje Homer. Onderweg spot je misschien wel een eland, stekelvarkentje, of Amerikaanse arend. Éénmaal Soldotna voorbij kan je aan de overkant van de Cook Inlet een blik opvangen van de vulkaantoppen van de ‘Ring of Fire’. Ingecheckt in je hotel in Homer kan je alvast de sfeer gaan proeven op het artificiële schiereiland ‘the Spit’.

Bears Kids

14 HOMER – VRIJE DAG

Deelnemen aan een berenexcursie vanuit Homer loont absoluut de moeite. Met een bushplane vlieg je de Cook Inlet over naar Katmai, waar je na landing op het strand de wildernis inwandelt, en zomaar beren vanop enkele meters kan bewonderen. Voor een beperkter budget kan je de boottocht naar vissersparadijs Seldovia maken, of heerlijk gaan lunchen in het rustieke Halibut Cove.

Halibut Cove 3

15 HOMER – ANCHORAGE 356 km - 4u

Rustige terugrit naar Anchorage, met andere weersomstandigheden lijkt deze rit weer helemaal anders. Bij aankomst in Anchorage heb je de rest van de dag vrij te besteden.

Bay Katmai Kenai

16-17 ANCHORAGE – VLUCHT

Je hebt een vrije voormiddag in het centrum van Anchorage. Vervolgens lever je je huurwagen in en neem je je internationale vlucht huiswaarts.