SELFDRIVE Classic Alaska

Reisprogramma

ONTDEK CLASSIC ALASKA IN DETAIL

Anchorage Heritage 2

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Aankomst in Anchorage, de grootste stad van Alaska en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Denali 5

2 ANCHORAGE – DENALI 385 km - 4u

Tijd om de stad in te ruilen voor het ongerepte binnenland en je huurwagen op te pikken. De toppen van de Alaska Range bergketen zorgen voor een prachtig decor. Met wat geluk spot je vanop één van de uitzichtpunten onderweg de befaamde Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika.

Denali Eielson

3 DENALI SHUTTLEBUS 105 km - 7u

Vandaag maak je de Alaska variant van een safari en ga je op zoek naar de Big Five van Noord-Amerika tijdens je wildlife tour dwars door Denali Nationaal Park. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen.
Onderweg spot je wilde dieren zoals kariboes, Amerikaanse arenden en bergschapen. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte landschap uit. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren en misschien zelfs een vos, lynx of wolf.

Riverboat Discovery Fairbanks 2

4 DENALI - FAIRBANKS 200 km - 2u30

Fairbanks is vandaag je einddoel als meest noordelijke en tweede grootste stad van Alaska. Het centrum heeft tal van bezienswaardigheden die je inzicht geven in de geschiedenis en cultuur van Alaska. Bezoek het Pioneer Park, het uitgebreide Universiteitsmuseum of het Visitor Center. In de charmante 19e -eeuwse geveltjes van Second Avenue of aan boord van een raderstoomboot is de Gold Rush nooit veraf.

Tangle Lake Paxson

5 FAIRBANKS - PAXSON (285 km - 3u)

De kans op het spotten van wildlife is vandaag groter dan het spotten van een auto. Je reist zuidwaarts door het desolate binnenland van Alaska. Het landschap wordt steeds adembenemender. Maak een tussenstop bij het historische Rika’s Roadhouse en kom helemaal tot rust bij je verblijfplaats bij Paxson. Hier verblijven laat je beseffen hoe uitgestrekt en onbevolkt Alaska is.

Matanuska Glacier 4

6 PAXSON – PALMER 340km – 4u

Je reist verder zuidwaarts en krijgt onderweg fenomenale uitzichten over Alaska’s 3 voornaamste bergketens: de Alaska Range, de Chugach Mountains, en de toppen van Wrangell - St. Elias National Park & Preserve.

Nadien zet je koers naar de Glenn Highway. Deze ‘scenic highway’ moet niet onderdoen op het vlak van panoramische uitzichten genesteld tussen de bergen. Vanuit de bergen slingert de 43 kilometer lange Matanuska gletsjer zich de vallei in. Logeren doe je vanavond in Palmer, de agrarische draaischijf van Alaska.

Independence Mine 5

7 PALMER – SEWARD 275 km – 3u30

Voor je Anchorage voorbijkomt kan je nog enkele mooie tussenstops maken. In de Musk Ox boerderij heb je de kans om deze arctische zoogdieren van dichtbij te bekijken. Nog iets verder loont de omweg naar de Independence Goldmine zeker de moeite.

Een aangename rit over de Seward Highway brengt je nadien naar het havenstadje Seward, genoemd naar de Amerikaanse staatssecretaris William H. Seward die zich in 1867 inzette voor de aankoop van Alaska. In Seward is het gezellig vertoeven langs de havenpromenade of een bezoekje aan het Sealife Centre. Je kan ook mooi wandelen rond de Exit Glacier, gelegen op een boogscheut van Seward.

Kenai Fjords Tour 2

8 SEWARD – KENAI FJORDS WILDLIFE & GLACIER CRUISE 6u

Een dag op het water, ter verkenning van het Kenai Fjords National Park. Doel van de dag is het bewonderen van de getijdegletsjers die zich van uit bergen tot in de oceaan uitstrekken. Onderweg is er steeds iets beleven, de kapitein wijst je op bultrugwalvissen, zeeotters, zeeleeuwen en misschien wel papegaaiduikers. Een lichte lunch onderweg is inbegrepen.

Indien gewenst kan je de dagexcursie verlengen tot een 9u durende cruise, waarbij je dieper het Kenai Fjords gebied in vaart.

Anchorage

9-10 SEWARD - ANCHORAGE - VLUCHT

Terugrit langs de Turnagain arm naar Anchorage. Wie weet spot je onderweg nog een zeearend of eland. Hou even halt aan Beluga Point, een mooi uitzichtpunt over de fjord en je zou hier zomaar het tij kunnen zien binnenstromen.

Vervolgens lever je de huurwagen in voor je internationale vlucht huiswaarts.