SELFDRIVE Classic Alaska Cruise Verlenging

Reisprogramma

ONTDEK CLASSIC ALASKA CRUISE VERLENGING IN DETAIL

Dit is een voorbeeldprogramma. We kunnen voor elke cruise een perfect aansluitende verlenging bieden.

Tracy Arm Fjords

1 Ontscheping Seward - vrije tijd

Na aankomst per cruiseschip in de haven van Seward heb je tijd om de zeebenen even los te wandelen in het vissershaventje of te ontspannen bij je hotel. Een bezoekje aan het Sealife Centre loont de moeite als voorbereiding op je wildlife & gletsjercruise morgen.

Kwl 2

2 KENAI FJORDS WILDLIFE & GLACIER CRUISE 6u

Een dag op het water, ter verkenning van het Kenai Fjords National Park. Doel van de dag is het bewonderen van de getijdegletsjers die zich van uit bergen tot in de oceaan uitstrekken. Onderweg is er steeds iets beleven, de kapitein wijst je op bultrugwalvissen, zeeotters, zeeleeuwen en misschien wel papegaaiduikers. Een lichte lunch onderweg is inbegrepen. 

Indien gewenst kan je de dagexcursie verlengen tot een 9u durende cruise, waarbij je dieper het Kenai Fjords gebied in vaart. 

Traintracks 3

3 ​SEWARD – ANCHORAGE treinreis 4u30​

Een dag om in te vullen volgens je eigen voorkeur. Je kan deelnemen aan een fishing charter om er met de vissersboot op uit te trekken en een goede vangst te slaan, je kan zeekajakken, of Seward rustig verkennen. Een bezoek brengen aan de nabijgelegen Exit Glacier loont de moeite, hier zijn er tevens mooie wandelpaden van verschillende lengtes. Wie een dagwandeling wil maken kan opteren voor de klim naar het Harding Ice Field, of de trail naar Lost Lake volgen. In de vooravond scheep je in op de trein richting Anchorage. De zon gaat hier niet onder dus kan je nog volop profiteren van het uitzicht.

Independence Mine 4

4 ANCHORAGE - PALMER 70 km 45 min

 Vandaag pik je de huurwagen op en vertrek je op het tijdstip naar keuze naar Palmer. Een aanrader is om in de voormiddag kennis te maken met de indianencultuur in het Anchorage museum of Native Heritage Centre.
Eenmaal onderweg wen je snel aan de vrijheid van je eigen Amerikaanse 4x4 en het steeds mooiere landschap. 

Je hebt tijd voor enkele mooie tussenstops. In de Musk Ox boerderij heb je de kans om deze arctische zoogdieren van dichtbij te bekijken. Nog iets verder loont de omweg naar de Independence Goldmine zeker de moeite.

Je verblijft in Palmer, de agrarische draaischijf van Alaska. 

Matanuska Glacier 4

5 PALMER - PAXSON 340km – 4u

Je reist verder door noordwaarts dieper Interior Alaska binnen. De Glenn Highway is een echte ‘scenic Highway’ . Vanuit de bergen slingert de 43 kilometer lange Matanuska gletsjer zich de vallei in. Je krijgt onderweg fenomenale uitzichten over Alaska’s 3 voornaamste bergketens: de Alaska Range, de Chugach Mountains, en de toppen van Wrangell - St. Elias National Park & Preserve. 

De kans op het spotten van wildlife is vandaag groter dan het spotten van een auto. Je reist door het desolate binnenland van Alaska. Het landschap wordt steeds adembenemender. Kom helemaal tot rust bij je verblijfplaats bij Paxson. Hier verblijven laat je beseffen hoe uitgestrekt en onbevolkt Alaska is. 

Riverboat Discovery Fairbanks 2

6 PAXSON - Fairbanks (285 km - 3u)

Fairbanks is vandaag je einddoel als meest noordelijke en tweede grootste stad van Alaska.
Het centrum heeft tal van bezienswaardigheden die je inzicht geven in de geschiedenis en cultuur van Alaska. Bezoek het Pioneer Park, het uitgebreide Universiteitsmuseum of het Visitor Center. In de charmante 19e -eeuwse geveltjes van Second Avenue is de Gold Rush nooit veraf. 

Maak op de route nog een tussenstop bij het historische Rika’s Roadhouse.

Denali 2

7 FAIRBANKS - DENALI 200 km - 2u30

Je reis gaat verder naar de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali. Maak tijd voor een mooie wandeling of vergaap je telkens weer aan de weidsheid vanop een uitkijkpunt onderweg. Je verblijft dichtbij de ingang van het Denali Nationaal Park en kan vandaag al op verkenning.

Denali National Park is een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen & wildlife spotten. De Park Road doorkruist het park en kronkelt zich 92 mijlen diep tot eindpunt Kantishna. De eerste 15 mijlen van de weg mag je met eigen wagen rijden. Verder is vervoer enkel mogelijk met de iconische groene National Park shuttlebussen of privé geleide tours. Zo wordt de nummer 1 attractie van Alaska duurzaam en filevrij gehouden!                 

Denali Eielson

8 DENALI SHUTTLEBUS 105 km - 7u

Vandaag maak je de Alaska variant van een safari en ga je op zoek naar de Big Five van Noord-Amerika tijdens je wildlife tour dwars door Denali Nationaal Park. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen.
Onderweg spot je wilde dieren zoals kariboes, Amerikaanse arenden en bergschapen. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte landschap uit. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren en misschien zelfs een vos, lynx of wolf. 

Anchorage Museum

9-10 DENALI - ANCHORAGE 385 km - 4u

Mooie terugrit naar Anchorage met nog de mogelijkheid voor een aantal leuke wandelingen afhankelijk van je vertrekuur. 

In Anchorage lever je de huurwagen in voor je internationale vlucht huiswaarts na de middag.