TRAIN & DRIVE Authentic Alyeska

Reisprogramma

ONTDEK AUTHENTIC ALYESKA IN DETAIL

Sign 3

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Heenreis naar Anchorage met aankomst in de namiddag, overnachting in een centraal gelegen hotel. Vrije verkenning en diner.

Seward 3

2 ANCHORAGE – SEWARD treinreis 4u30 – KENAI FJORDS WILDLIFE & GLACIER CRUISE 6u

Vroeg uit de veren en tijd om aan boord te gaan van de Coastal Classic Train. De weg naar het Kenai schiereiland kronkelt langs de flanken van de Turnagain Arm fjord. Geef je ogen de kost en profiteer van het uitzicht op gletsjers, wildlife en bergen, hier lopen geen wegen meer! Dwars door de Kenai Mountains - letterlijk op bepaalde stukken van het traject - bereik je het havenstadje Seward.

Vandaag staat de Kenai Fjords Tour op het programma. De boot brengt je tot vlak bij het blauwe ijs van de gletsjertong die tot in de zee rijkt. Een spectaculair uitzicht! Daarnaast heb je onderweg prima kansen op het spotten van dieren, deze fjorden zijn in de zomermaanden een thuis voor bultrugwalvissen en papegaaiduikers. Daarnaast krijg je zeeleeuwen en zeeotters te zien. De kapitein geeft steeds de nodige uitleg over de dieren en de omgeving. Lunch onderweg is inbegrepen.

De jachthaven is na je avontuur op het water de ideale setting om na te genieten en te dineren met een glaasje, uiteraard met zicht op de Resurrection Bay.

Boat Marine

3 SEWARD – ANCHORAGE treinreis 4u30

Een dag om in te vullen volgens je eigen voorkeur. Je kan deelnemen aan een fishing charter om er met de vissersboot op uit te trekken en een goede vangst te slaan, je kan zeekajakken, of Seward rustig verkennen. Aangenaam kuieren langs de charmante jachthaven of kan je het SeaLife Centre bezoeken. Een bezoek brengen aan de nabijgelegen Exit Glacier loont ook de moeite, hier zijn er tevens mooie wandelpaden van verschillende lengtes. In de vooravond scheep je terug in op de trein richting Anchorage. De zon gaat hier niet onder dus kan je nog volop profiteren van het uitzicht.

Talkeetna

4 ANCHORAGE – TALKEETNA treinreis 3u

Aan boord van de Denali Star Train trek je de wijde natuur in richting het ongerepte binnenland van Alaska. Relax aan boord en geniet vooral van het fantastische uitzicht. Met wat geluk spot je onderweg al de befaamde Mount Denali, de hoogste bergtop van Noord-Amerika.

Talkeetna ligt op de samenvloeiing van 3 belangrijke gletsjerstromen en is een charmant dorpje met enkele bijzondere winkeltjes, een microbrouwerij met gezellig terras en een selectie restaurants allemaal langs één hoofdstraat. Typisch Alaska en een ideale plaats om rond te kuieren of je kan het ook iets actiever aanpakken en de omringende natuur verkennen of een lijntje uitgooien bij het water.

Denali Np 2

5 TALKEETNA – DENALI treinreis 4u

Je verlaat Talkeetna in de voormiddag back on track richting Mount Denali maar niet zonder een tussenstop te maken in het Talkeetna Roadhouse voor een heerlijk ontbijt of minstens een zoet tussendoortje voor later op de dag. Kort na de oversteek van de indrukwekkende Hurricane Gulch Bridge, de grootste en langste stalen boogbrug in Alaska, bereik je het Denali National Park. Dit zal je uitvalsbasis zijn voor een prachtige wildlife verkenning. Je accommodatie bevindt zich op 10 kilometer van de ingang van het park. Na check-in kan je gaan wandelen op de trails rondom het Wilderness Access Center of de huskydemonstratie bijwonen.

Moose Wildlife

6 DENALI SHUTTLEBUS 105 km – 7 u

Met de shuttlebus trek je het Denali Nationaal Park in op wildlife tour. Je volgt de Park Road tot diep in het park naar het Eielson Visitor Center. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen. Onderweg spot je gegarandeerd wilde dieren zoals Amerikaanse arenden, elanden, bergschapen en kariboes. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren, en misschien zelfs een vos, wolf of lynx. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte berglandschap uit. Sluit je dag af in 1 van de gezellige restaurants in het kleine mijndorpje Healy.

Train Denali

7 DENALI – FAIRBANKS treinreis 4u

Profiteer tot de vroege namiddag van je tijd bij het Denali National Park en nadien brengt het laatste traject van de Denali Star Train je naar Fairbanks, Alaska’s oudste universiteitsstad en tevens grootste metropool van het binnenland. Het Gold Rush verleden is nog merkbaar in de charmante 19e-eeuwse geveltjes van Second Avenue waar je gerust nog een avondwandeling kan maken.

Denali Hwy 4

8 FAIRBANKS - PAXSON 285 km - 3u

Naar eigen voorkeur kan je in de voormiddag Fairbanks verkennen. Het Pioneer Park, Universiteitsmuseum en Visitor Center bieden je veel informatie over de geschiedenis van deze regio. Je ruilt vandaag de trein voor je eigen huurwagen en rijdt het desolate binnenland van Alaska in. Het bezoek aan Rika’s Roadhouse zorgt voor een streepje cultuur, en naarmate je Paxson nadert wordt de natuur steeds afwisselender en absoluut adembenemend. Logeren in Paxson doet je beseffen hoe enorm en onbevolkt Alaska wel is.

Bushplane 2

9 PAXSON – TRANSFER FLIGHT CHITINA – McCARTHY (220 km - 2,5u - 30 min vlucht)

Een korte maar wederom prachtige rit met panoramische vergezichten brengt je naar de airstrip van Chitina waar je de huurwagen achterlaat. Met een propeller bushplane stijg je op om te landen in afgelegen en authentiek McCarthy. Tijdens de vlucht krijg je fenomenale uitzichten over Alaska’s 3 voornaamste bergketens: de Alaska Range, de Chugach Mountains, en de toppen van Wrangell - St. Elias National Park & Preserve. Op het einde word je beloond met een fenomenaal uitzicht op zowel de Root Glacier als de Kennicot Glacier, de unieke sfeer van het bijzondere dorpje McCarthy en een eerste blik op de prachtige Kennecott Mines. In de heenvlucht maak je een omweg om ook de 5000 meter hoge Mount Blackburn, die het gebied domineert, van dichterbij te bewonderen.

Kennicott Mine 2

10 McCARTHY – KENNECOTT BEZOEK 2U – VRIJE NAMIDDAG

De omgeving van McCarthy en Kennicot bruist van boeiende geschiedenis. Het ontstaan van deze bergdorpen was een opmerkelijke verwezenlijking gezien de enorm ingesloten ligging. Je inleven in de sfeer van de jaren 1900 is makkelijk met alle historische huisjes en de prachtige authentieke staat van het mijndorp Kennicot.

We starten de dag met een gegidste tour van Kennicott. Dit is een staaltje industriële architectuur dat je niet mag missen. Bovendien pik je meteen allerlei interessante weetjes over het ontstaan en het leven in dit mijndorpje op.

Verken nadien McCarthy met z’n charmante saloon en het Ma Johnson Hotel, dat bijna als museum kan doorgaan of blijf nog even in Kennicot om op eigen houtje een wandeling te ondernemen. Zie je het wat avontuurlijker, dan kan je kiezen voor de begeleide gletsjerwandeling op het blauwe ijs van de Root Glacier.

Matanuska Glacier

11 McCARTHY – MATANUSKA VALLEI 225 km – 3u

Tijd om McCarthy achter je te laten en door het venstertje van je bushplane je nog eens te vergapen aan de bergachtige omgeving. Bij de airstrip pik je de huurwagen terug op en zet je koers naar de Glenn Highway. Deze ‘scenic highway’ heeft panoramische zichten op de Talkeetna Mountains aan je rechterzijde en Chugach Mountains aan je linkerzijde. Vanuit de bergen slingert de 43 kilometer lange Matanuska gletsjer zich de vallei in. Je logeert in een gezellige chalet met uitzicht op dit alles, en een heerlijke lokale keuken.

Independence Mine 5

12 MATANUSKA VALLEI – ANCHORAGE 95 km – 1u

Op de terugrit naar Anchorage heb je enkele waardige stops. De Musk Ox boerderij huist een kudde muskusossen, een buitenkansje om deze arctische zoogdieren naderbij te bekijken. Vervolgens loont de omweg naar de Independence Goldmine via Hatcher Pass de moeite. In Anchorage geniet je van je laatste avond Alaska, laat het je smaken! Afhankelijk van je aankomstuur in Anchorage kan je de stad nog wat verder verkennen. ‘Downtown’ vind je alle bezienswaardigheden binnen wandelafstand. In het Anchorage Museum maak je kennis met de levensstijl van de inheemse indianenstammen. Een frisse neus halen kan te voet of per fiets op de Tony Knowles Coastal Trail. In één van Anchorage vele restaurants kan je de dag smaakvol afsluiten met verse zalm en waarom niet, een lokaal artisanaal biertje.

Anchorage 3

13-14 ANCHORAGE – VLUCHT

Je hebt een vrije voormiddag in het centrum van Anchorage. Vervolgens lever je je huurwagen in en neem je je internationale vlucht huiswaarts.