SELFDRIVE The Best of the North

Reisprogramma

ONTDEK THE BEST OF THE NORTH IN DETAIL

Vancouver Stanley Park 2

1 VLUCHT & AANKOMST IN VANCOUVER

Aankomst in Vancouver, de hoofdstad van British Columbia (Canada) en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Vancouver

2 VRIJE DAG TER VERKENNING VAN VANCOUVER

Een dag ter verkenning van Vancouver, al meermaals verkozen tot meest leefbare stad ter wereld. Ontdek de historische wijken Gastown en Yaletown, haal een frisse neus langs de havenpromenade of in Stanley Park, of maak een uitstap naar de Capilano hangbrug en natuurpark.

Vrije avond. Ga heerlijk uit dineren in één van de vele restaurants van de stad of degusteer een lokaal gebrouwen biertje, van Pale Ale tot Hefeweizen.

Cel Eq Penthouse Suite Dsc 6677 R

3 VRIJE VOORMIDDAG, INSCHEPING EN AFVAART

De voormiddag breng je vrij door in de stad. Vanaf de middag kan je inchecken op je schip, de afvaart is voorzien in de late namiddag. De scheepshoorn luidt het vertrek in, en je krijgt een weids uitzicht over Vancouver, Stanley Park en de Lions Gate Bridge.

Je verblijft op het schip in het kajuittype van je voorkeur in all-inclusive. Dagelijks vind je het dagprogramma van je schip in je kamer terug.

Celebrity 2

4 DAG OP ZEE - INSIDE PASSAGE CRUISE

Een dag op zee op weg naar Alaska. Tijd om je schip te verkennen, het voorbijglijdende panorama te bewonderen van op het dek, heerlijk te ontspannen, te dineren, van de live muziek te genieten of de theatershow mee te pikken. Dit is écht vakantie.

Ketchikan 4

5 KETCHIKAN - ALASKA'S EERSTE HAVEN

Het schip legt aan in de haven Ketchikan, de eerste Alaskaanse haven op je route. Je bent vrij om Ketchikan te bezoeken, met de historische Creek Street vol houten huizen zwevend over het water, en kan het Totem Heritage Center bezoeken waar je meer leert over de gebruiken van de lokale indianenstammen en enkele indrukwekkende totempalen kan aanschouwen. Er zijn ook verschillende excursies mogelijk, bijvoorbeeld per bushplane over de Misty Fjords, of een boottocht langs de kusten die bulken van Alaska King Crab, mét degustatie!

Icy Strait Point 2

6 ICY STRAIT POINT

Een bijzondere haven waar slechts 2 schepen kunnen aanmeren. Wie zin heeft in een streepje avontuur vindt hier ‘s werelds langste zip line, een spannende afdaling in een comfortabel stoeltje. Rustiger is het bezoek aan Hoonah, het dorp van de lokale stam met visserijmuseum in authentiek sfeertje. Daarnaast kan je hier prachtige excursies op zee maken, zoals een walvissafari of zeekajakken tussen de fjorden.

Juneau 3

7 JUNEAU - HOOFDSTAD VAN ALASKA

Hier in de Inside Passage bevindt zich de hoofdstad van Alaska, Juneau. De enige hoofdstad ter wereld die enkel over zee en vanuit de lucht te bereiken is. Over land is er geen enkele weg die Juneau met de rest van de wereld verbindt. De enorme Mendenhall Glacier is daar mee de reden van, en natuurlijk een bezoek waard. Via de Robert’s Tramway kan je de steile fjord boven de stad bereiken om te wandelen of het uitzicht te bewonderen. Vervolgens kan je je te goed doen aan de King Crab of verse heilbot in één van de vele restaurants in het centrum, dat smaakt met een biertje van de Alaska Brewing Company!

Skagway 6

8 SKAGWAY - HART VAN DE GOLD RUSH

Vandaag ga je terug in de tijd. In 1898 kwamen de goudzoekers hier aan in Skagway, op weg naar de goudvelden van de Yukon. Skagway was hun laatste halte voor een huiveringwekkende tocht te voet over het kustgebergte. Er ontstond een bruisend historisch dorp, en vervolgens ook treinroute het binnenland is, dat allemaal geen haar veranderde sinds toen. Je ontscheept en stapt meer dan 100 jaar terug in de tijd! Het is heerlijk rond kuieren in het centrum. Ook de treinrit met de antieke White Pass & Yukon Route stoomtrein is een hele belevenis, een kronkelend traject over bruggen en langs kloven tot op de Alpiene hoogvlakte.

Cel Ml Hubbard Glacier076 R2

10 DAG OP ZEE - HUBBARD GLACIER

Je cruiseschip vaart rustig verder richting Seward, en neemt een omweg door de mysterieuze Yakutat baai in te varen. Aan het einde van de baai doemt de enorme Hubbard Gletsjer op, één van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds aangroeit. De gletsjertong komt uit het Kluane National Park naar beneden gedenderd, en is 122 kilometer lang. Je staart vanop het dek naar een muur van gletsjerijs, dat maar liefst 400 jaar oud is. Een onbeschrijfelijke ervaring!

De rest van de dag ben je vrij op het schip.

Train Turnagain Arm

10 AANKOMST IN SEWARD, VRIJE VERKENNING EN TREINRIT NAAR ANCHORAGE

’s Morgens vroeg meert je schip aan in Seward, de laatste haven op de route. Het is tijd om te ontschepen en Seward te bezoeken. Er is vandaag de mogelijkheid om aan allerlei excursies deel te nemen. De walvis-en gletsjerboottocht in het Kenai National Park biedt de mogelijkheid om dieper het nationale park in te varen met een kleinere boot, ook zeekajakken of een bezoekje aan het SeaLife Centre zijn mogelijk.

In de late namiddag vertrekt de trein naar Anchorage. Transfer naar je hotel in centrum Anchorage en overnachting.

Anc Coastal Trail

11 VRIJE DAG ANCHORAGE

Downtown Anchorage is makkelijk te voet te verkennen. Een aanrader is het Anchorage Museum waar je meer te weten komt over de inheemse indianenstammen en de jonge geschiedenis van de 49th State. Je kan er ook op uit trekken met een bushplane, naar een afgelegen lodge in berengebied om de grizzly beren in hun natuurlijke habitat te bekijken en te fotograferen.

Laat het je vanavond smaken in een restaurantje op de levendige 3rd of 4th Avenue.

Talkeetna

12 RIT NAAR TALKEETNA 185 KM - 2U

Je vertrekt vandaag op het tijdstip van je voorkeur richting Talkeetna. Aanrader is om in de voormiddag het Anchorage Museum of Native Heritage Centre te bezoeken om de indianencultuur te leren kennen. Nadien pick je de huurwagen op.

Eenmaal onderweg wen je na de eerste kilometers al snel aan je Amerikaanse 4x4. Ideaal om telkens meer aandacht te besteden aan het steeds mooiere landschap wanneer je Talkeetna nadert.

Denali 5

13 RIT NAAR DENALI 250 KM - 3U

Zet je rit verder naar het Denali Nationaal Park. Dit is de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali, of vroeger bekend als Mount Mc Kinley. Je accommodatie bevindt zich op 10 kilometer van de ingang van het park. Na check-in kan je gaan wandelen op de trails rondom het Wilderness Access Center of de huskydemonstratie bijwonen.

Denali Road Mount

14 DENALI SHUTTLEBUS TOUR 105 KM - 7U

Met de shuttlebus trek je het Denali Nationaal Park in op wildlife tour. Je volgt de Park Road tot diep in het park naar het Eielson Visitor Center. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen. Onderweg spot je gegarandeerd wilde dieren zoals Amerikaanse arenden, elanden, bergschapen en kariboes. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren, en misschien zelfs een vos, wolf of lynx. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte berglandschap uit.

Roads22

15 DENALI HIGHWAY NAAR PAXSON 260KM - 6U

Vandaag is de eerste niet-geasfalteerde snelweg aan de beurt. Denali Highway brengt je dwars doorheen het ruige binnenland van Alaska. Dit is het pure wildernisgevoel! Je hebt tijd om de rit rustig af te leggen, te genieten van het landschap, en vooral je fotocamera te verslijten.

Kennicott Mine 3

16 RIT NAAR McCARTHY 315 KM - 4U30

De bestemming vandaag is eenvoudig: je rijdt naar het einde van de weg. En niet zomaar een weg, je rijdt naar het einde van de legendarische McCarthy road. Je volgt de Richardson Highway richting zuiden en krijgt onderweg fenomenale uitzichten over Alaska’s 3 voornaamste bergketens: de Alaska Range, de Chugach Mountains, en de toppen van Wrangell - St. Elias National Park & Preserve. De zanderige McCarthy Road slingert zich tot diep in het Wrangell gebergte, en aan het einde word je beloond met een fenomenaal uitzicht op zowel de Root Glacier als de Kennicott Glacier, de unieke sfeer van het bijzondere dorpje McCarthy en een eerste blik op de prachtige Kennecott Mines.

Mccarthy Lodge

17 VRIJE DAG McCARTHY

De omgeving van McCarthy en Kennicott bruist van boeiende geschiedenis. Het ontstaan van deze bergdorpen was een opmerkelijke verwezenlijking gezien de enorm ingesloten ligging. Je inleven in de sfeer van de jaren 1900 is makkelijk met alle historische huisjes en de prachtige authentieke staat van het mijndorp Kennicott. Verken McCarthy met z’n charmante saloon en het Ma Johnson Hotel, dat bijna als museum kan doorgaan. Neem uitgebreid de tijd om Kennicott te verkennen. Een bezoek aan de mijngebouwen is inbegrepen, dit is een staaltje industriële architectuur dat je niet mag missen.

Zie je het wat avontuurlijker, dan kan je kiezen voor de begeleide gletsjerwandeling op het blauwe ijs van de Root Glacier, of simpelweg op eigen houtje een wandeling ondernemen. Daarnaast is McCarthy de ideale plek om er met een bushplane op uit te trekken. Het waarnemen van de mijnen, de bergen en de enorme gletsjers en ijsvelden tijdens een flightseeing tour brengt nóg een extra dimensie aan deze wondermooie streek.

Hwy Alaska

18 MCCARTHY – MATANUSKA VALLEI 400 KM – 5U30

Je rijdt terug via de McCarthy Road naar de ‘bewoonde wereld’. Je volgt de Glenn Highway, een scenic route tussen de Talkeetna Mountains aan de rechterzijde en links de Chugach Mountains. De Matanuska gletsjer slingert zich zo’n 43 kilometer tussen de bergen en vormt de omgeving van je verblijfplaats, een eigen gezellige chalet.

Palmer Matanuska

19 MATANUSKA - PALMER 100KM - 1U30

Deze vruchtbare vallei verdient een uitgebreide verkenning. Maak tijd voor een bezoek aan de muskusossen farm of volg de slingerweg naar de indrukwekkende ruïnes van de Independence Gold Mine in de Hatcher Pass. Er zijn ook tal van wandelmogelijkheden of voeg wat avontuur toe met een heli & husky trip.Overnachting in je hotel in Palmer.

Anchorage 2

20-21 KORTE RIT NAAR ANCHORAGE 70 KM - 45MIN

Korte rit terug naar Anchorage. Vervolgens lever je de huurwagen in en neem je je internationale vlucht huiswaarts.