CRUISE Inside Passage Cruise

Reisprogramma

ONTDEK INSIDE PASSAGE CRUISE IN DETAIL

Vancouver Air

1 VLUCHT & AANKOMST IN VANCOUVER

Aankomst in Vancouver, de hoofdstad van British Columbia (Canada) en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen. 

Vancouver Dock

2 VRIJE DAG IN VANCOUVER

Een dag ter verkenning van Vancouver, al meermaals verkozen tot meest leefbare stad ter wereld. Ontdek de historische wijken Gastown en Yaletown, haal een frisse neus langs de havenpromenade of in Stanley Park, of maak een uitstap naar de Capilano hangbrug en natuurpark. 

Vrije avond. Ga heerlijk uit dineren in één van de vele restaurants van de stad of degusteer een lokaal gebrouwen biertje, van Pale Ale tot Hefeweizen. 

Vancouver

3 VRIJE DAG IN VANCOUVER

Vandaag zijn er tal van excursies mogelijk om de prachtige omgeving van Vancouver te verkennen. Neem de ferry naar Victoria op Vancouver Island, en ontdek de idyllische tuinen van de stad, trek de bergen in naar Whistler, of maak een walvissafari of bushplane vlucht over het landschap. 

Vancouver Cruise

4 VRIJE VOORMIDDAG, INSCHEPING EN AFVAART

De voormiddag breng je vrij door in de stad. Vanaf de middag kan je inchecken op je schip, de afvaart is voorzien in de late namiddag. De scheepshoorn luidt het vertrek in, en je krijgt een weids uitzicht over Vancouver, Stanley Park en de Lions Gate Bridge. 

Je verblijft op het schip in het kajuittype van je voorkeur in all-inclusive. Dagelijks vind je het dagprogramma van je schip in je kamer terug. 

Celebrity 2

5 DAG OP ZEE - INSIDE PASSAGE CRUISE

Een dag op zee op weg naar Alaska. Tijd om je schip te verkennen, het voorbijglijdende panorama te bewonderen van op het dek, heerlijk te ontspannen, te dineren, van de live muziek te genieten of de theatershow mee te pikken. Dit is écht vakantie. 

Ketchikan 8

6 KETCHIKAN - ALASKA'S EERSTE HAVEN

Het schip legt aan in de haven Ketchikan, de eerste Alaskaanse haven op je route. Je bent vrij om Ketchikan te bezoeken, met de historische Creek Street vol houten huizen zwevend over het water, en kan het Totem Heritage Center bezoeken waar je meer leert over de gebruiken van de lokale indianenstammen en enkele indrukwekkende totempalen kan aanschouwen. Er zijn ook verschillende excursies mogelijk, bijvoorbeeld per bushplane over de Misty Fjords, of een boottocht langs de kusten die bulken van Alaska King Crab, mét degustatie! 

Icy Strait Point 3

7 ICY STRAIT POINT

Een bijzondere haven waar slechts 2 schepen kunnen aanmeren. Wie zin heeft in een streepje avontuur vindt hier ‘s werelds langste zip line, een spannende afdaling in een comfortabel stoeltje. Rustiger is het bezoek aan Hoonah, het dorp van de lokale stam met visserijmuseum in authentiek sfeertje. Daarnaast kan je hier prachtige excursies op zee maken, zoals een walvissafari of zeekajakken tussen de fjorden.   

Juneau 2

8 JUNEAU - HOOFDSTAD VAN ALASKA

Hier in de Inside Passage bevindt zich de hoofdstad van Alaska, Juneau. De enige hoofdstad ter wereld die enkel over zee en vanuit de lucht te bereiken is. Over land is er geen enkele weg die Juneau met de rest van de wereld verbindt. De enorme Mendenhall Glacier is daar mee de reden van, en natuurlijk een bezoek waard. Via de Robert’s Tramway kan je de steile fjord boven de stad bereiken om te wandelen of het uitzicht te bewonderen. Vervolgens kan je je te goed doen aan de King Crab of verse heilbot in één van de vele restaurants in het centrum, dat smaakt met een biertje van de Alaska Brewing Company!

Skagway 2

9 SKAGWAY - HART VAN DE GOLD RUSH

Vandaag ga je terug in de tijd. In 1898 kwamen de goudzoekers hier aan in Skagway, op weg naar de goudvelden van de Yukon. Skagway was hun laatste halte voor een huiveringwekkende tocht te voet over het kustgebergte. Er ontstond een bruisend historisch dorp, en vervolgens ook treinroute het binnenland is, dat allemaal geen haar veranderde sinds toen. Je ontscheept en stapt meer dan 100 jaar terug in de tijd! Het is heerlijk rond kuieren in het centrum. Ook de treinrit met de antieke White Pass & Yukon Route stoomtrein is een hele belevenis, een kronkelend traject over bruggen en langs kloven tot op de Alpiene hoogvlakte.   

Cel Ml Hubbard Glacier076 R2

10 DAG OP ZEE - HUBBARD GLACIER

Je cruiseschip vaart rustig verder richting Seward, en neemt een omweg door de mysterieuze Yakutat baai in te varen. Aan het einde van de baai doemt de enorme Hubbard Gletsjer op, één van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds aangroeit. De gletsjertong komt uit het Kluane National Park naar beneden gedenderd, en is 122 kilometer lang. Je staart vanop het dek naar een muur van gletsjerijs, dat maar liefst 400 jaar oud is. Een onbeschrijfelijke ervaring! 

De rest van de dag ben je vrij op het schip. 

Puffin 3

11 AANKOMST IN SEWARD - VRIJE TIJD

’s Morgens vroeg meert je schip aan in Seward, de laatste haven op de route. Het is tijd om te ontschepen en Seward te bezoeken. Er is vandaag de mogelijkheid om aan allerlei excursies deel te nemen. De walvis-en gletsjerboottocht in het Kenai National Park biedt de mogelijkheid om dieper het nationale park in te varen met een kleinere boot, ook zeekajakken of een bezoekje aan het SeaLife Centre zijn mogelijk. Overnachting in Seward. 

Er is ook de mogelijkheid deze reis te verlengen met een selfdrive programma doorheen het binnenland van Alaska. In dat geval neem je vandaag of morgen in de late namiddag de trein, overnacht je in Anchorage, en haal je de volgende ochtend je huurwagen op. 

Boeiende verlengingen vind je hier: 
Classic Alaska: met de huurwagen langs de hoogtepunten van Alaska
Wild Roads: met de 4x4 langs de mooiste onverharde routes: via de Denali Highway naar McCarthy 
Railroad Discovery: met de trein naar het Denali Nationaal Park 

Panorama Train Coastal Train Kenai

12 SEWARD - TREINRIT NAAR ANCHORAGE

Vanuit je lodge kan je een bezoek brengen aan de Exit Glacier, de bekendste gletsjertong van het Harding Icefield en bovendien een erg mooi gebied om te wandelen. Er zijn wandelroutes van alle lengtes en op ieders niveau. 

In de late namiddag vertrekt de trein naar Anchorage. Je rijdt in een wagon met glazen wanden en dak en laat het landschap aan je voorbijglijden. Aan boord nuttig je eveneens een 3-gangen menu.  

Transfer naar je hotel in centrum Anchorage en overnachting. 

Anc Coastal Trail

13 VRIJE DAG IN ANCHORAGE

Downtown Anchorage is makkelijk te voet te verkennen. Een aanrader is het Anchorage Museum waar je meer te weten komt over de inheemse indianenstammen en de jonge geschiedenis van de 49th State. Je kan er ook op uit trekken met een bushplane, naar een afgelegen lodge in berengebied om de grizzly beren in hun natuurlijke habitat te bekijken en te fotograferen. 

Laat het je vanavond smaken in een restaurantje op de levendige 3rd of 4th Avenue. 

Greenland Icelandair

14-15 ANCHORAGE - VLUCHT

Een ontspannende vrije voormiddag in of rond Anchorage. Vervolgens is het tijd om je naar de internationale luchthaven te begeven, en je internationale vlucht huiswaarts te nemen. Je vliegt opnieuw met 1 vlotte overstap te IJsland naar huis. 

Wie wenst kan de reis verlengen met een landarrangement in Alaska, of op de terugreis met enkele nachten in IJsland. Contacteer ons voor voorstel op maat.