CRUISE Groepsreis Alaska & Canada - Expeditie cruise MS Roald Amundsen 2022 - VOLZET

Vaste afreis: 30.05.2022 - 16.06.2022

Reisprogramma

ONTDEK DEZE UNIEKE EXPLORATIEREIS IN DETAIL

Anc Coastal Trail

29.05.2022 VLUCHT BRUSSEL - ANCHORAGE

Vlucht van Brussel naar Anchorage. Je NORDIC reisbegeleider reist met u mee van begin tot einde. Wellicht vliegen we met Icelandair in de namiddag maar dit kan pas met zekerheid bevestigd worden rond juli 2021.Na aankomst in Anchorage brengt een bus je naar het hotel in de stad.

Anchorage Museum

30-31.05.2022 ANCHORAGE

Vandaag heeft u rustig de tijd om te bekomen van het tijdsverschil maar ook om het centrum van Anchorage te ontdekken. Alles is makkelijk op wandelafstand te verkennen. Een aanrader is het Anchorage Museum waar u meer te weten komt over de inheemse indianenstammen en de jonge geschiedenis van de 49th State.

We voorzien graag tips om een artisanaal biertje en de verse lokale keuken te proeven. Zoekt u het actiever kan u een fiets huren en de kustlijn volgen tijdens een korte fietstocht met onderweg het standbeeld van ontdekkingsreiziger James Cook

Ms Roald Amundsen Canada Hgr

01.06.2022 TRANSFER NAAR SEWARD EN INSCHEPING

‘s Morgens heeft u na het ontbijt een transfer naar Seward, een mooie rit die u in alle comfort laat genieten van prachtige uitzichten. Onderweg bezoekt u met een lokale gids het Alaska Wildlife Conservation Center dat zich toelegt op natuurbehoud via onderzoek, onderwijs en kwaliteitsvolle verzorging van dieren in nood.

In het mooie Seward ligt het schip, MS Roald Amundsen, op u te wachten. Zodra iedereen aan boord is gooien we de trossen los, klaar voor het avontuur.

College Fjord Alaska

02.06.2022 COLLEGE FJORD

We vertoeven vandaag in het noordelijke deel van de weinig bevaarde zeeweg Prince William Sound (deel van de Golf van Alaska) en verkennen er de College Fjord die omgeven wordt door de monumentale bergen van Chugach. Paradijselijke fjorden en inhammen kronkelen in deze regio langs de kustlijn, vooral in de zomer een populair gebied bij families walvissen. Doordat de gletsjers hier tot in het water rijken, drijven ook talloze ijsschotsen in de zeeweg. Opvallend zijn vooral de diepgroene bossen op de eilanden, een oogverblindend contrast met het ijs.

Tenderboat Cruising King S Point

03.06.2022 ICY BAY

De naam van deze baai spreekt voor zich. Het spectaculaire landschap werd hier de voorbije 100 jaar gevormd door de terugtrekking van drie grote gletsjers die nog steeds afkalven in zee.

Het doel is om de Guyot gletsjer te verkennen. De weer- en ijsomstandigheden van de dag zullen mee bepalen welke gebieden van dichtbij kunnen bezocht worden.

William Henry Bay Alaska Hgr 145456 Photo Ashton Ray Hansen

04.06.2022 WILLIAM HENRY BAY

Met de poolcirkelboten gaan we aan land om deze ankerplaats te verkennen met lokale gidsen. De wildernis ligt hier genesteld tegen de Chilkat bergketen en biedt een fantastisch decor voor bruine en zwarte beren, wolven, elanden en het sitkahert. ‘s Avonds vaart het schip langs Point Adolphus, een bekende plaats om walvissen te spotten.

Haines Alaska

05.06.2022 HAINES

Op een afgelegen schiereiland in Alaska ligt Haines, een oord vol verborgen verhalen. Het werd lang bewoond door traditionele stammen, totdat Europese handelaars hier het heft in handen namen aan het eind van de 19de eeuw. Erna volgde de goldrush, die goudzoekers naar Haines leidde. Vandaag staat het stadje bekend om de vele kunstenaars die zich er vestigden. Verbazend is dat niet bij het zicht van de besneeuwde bossen en bergen – wordt niet iedere mens daar een beetje poëtisch van?

Ms Roald Amundsen Tracy Arm Fjord Alaska

06.06.2022 TRACY ARM

Weelderige bossen, diepe valleien, torens van kliffen. Dat is het decor dat je opwacht bij Tracy Arm en Endicott Arm, de twee meest adembenemende fjorden van Alaska. Gehuld in de koele mist en omgeven door ijsschotsen, lijkt het landschap wel geplukt uit een fantasyfilm. Enkel het klotsende water en de krakende gletsjers verbreken de stilte, de gezwind huppelende berggeiten het enige teken van leven. Of cirkelt daar een arend boven de rotsen? Als de omstandigheden het toelaten kan u ook hier de regio verkennen met de kajak of met de poolcirkelboten.

Haines Tlingit Native Totempaal

07.06.2022 SITKA - MIX VAN CULTUREN

In Sitka geniet u van het zicht op de Sister Mountains en Mount Edgecumbe, een slapende vulkaan. De vroegere hoofdstad van Alaska onder Russisch bewind kent vandaag een mix van tal van culturen. Slenter langs de Russisch-orthodoxe kathedraal van St. Michael’s of bezoek het nabijgelegen Sitka National Historical Park waar je nog tal van kleurrijke Tinglit totempalen kan zien.

Sons Of Norway Petersburg Alaska

08.06.2022 PETERSBURG

Petersburg wordt ook wel ‘klein Noorwegen’ genoemd, dankzij haar Scandinavische roots. In dit vissersdorpje worden niet alleen alle Noorse feestdagen gevierd, ook is de ‘Sons of Norway’ evenementenzaal het hart van de gemeenschap. Bij de eindeloze wouden en het rijke dierenleven tussen de sparrenbomen kunnen de Noren echter enkel jaloers worden – dit is Alaska pur sang.

Wrangell Alaska Hgr 145488 Photo Ashton Ray Hansen

09.06.2022 WRANGELL - DE ZIEL VAN ALASKA

Naar verluidt is Wrangell de enige stad in Alaska die onder drie vlaggen bestuurd werd: Tlingit Nation, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ondanks de invloed van al die culturen, bleven traditionele rotstekeningen en met mos overwoekerde totempalen overeind.

Kajak Misty Fjords Alaska Excursie

10.06.2022 MISTY FJORDS - ONGEREPTE WILDERNIS

Misty Fjords National Monument is een beschermd natuurgebied nabij Ketchikan. Het bestaat uit diepgroene regenwouden, glasheldere rivieren, spetterende watervallen en granieten kliffen die recht uit de oceaan rijzen, vaak gehuld in een geheimzinnige mist. In de dichte bossen en beschutte baaien voelen heel wat dieren zich thuis: onder andere wolven, berggeiten, bruine beren, zwarte beren, elanden, zeeleeuwen en orka’s behoren tot de vaste gasten. Als de omstandigheden het toelaten kan u hier de regio verkennen met de kajak of met de poolcirkelboten.

Vancouver Island Orca Wildlife

11.06.2022 INSIDE PASSAGE

We zetten verder koers naar het zuiden, doorheen de smalle kanalen en zeestraten van Canada’s Inside Passage en bewonderen plekjes als Grenville Channel, Princess Royal Channel en Johnstone Strait. Geniet van uitzonderlijke uitzichten op rustige fjorden en bergketens, bekleed met weelderige bossen. Dolfijnen, bruinvissen, orka’s en walvissen begroeten u terwijl u een kijkje neemt in de paranomalounge, of de zilte zeelucht opsnuift op het dek. Terwijl vele andere cruises deze regio ‘s nachts doorkruisen kan u van dit sublieme landschap overdag genieten.

Otter

12.06.2022 ALERT BAY

Alert Bay ligt op het noordelijke puntje van Vancouver Island en is de thuishaven van de Kwakwaka’wakw First Nations gemeenschap. U vindt er gigantische totempalen, schilderijen, houtsnijwerk en ceremoniële maskers in het plaatselijk museum. We zoeken naar walvissen en andere zeedieren rond de nabijgelegen eilanden.

Vancouver Air

13.06.2022 AANKOMST IN VANCOUVER

De zeereis eindigt ‘s morgens in het bruisende Vancouver. Bij aankomst brengt een bus u naar het hotel, centraal gelegen in Downtown Vancouver. We hebben voor deze begeleide reis gekozen om in een van de beste hotels van de stad Vancouver te logeren: het Fairmont Hotel Vancouver. Vrije lunch (niet incl.).

De stad Vancouver prijkt vaak bovenaan rankings rond leefbaarheid en levenskwaliteit. Ooit een bescheiden taverne aan de rivier, die in 1884 een groeischeut kreeg dankzij de komst van de spoorweg. Ondanks haar grootte, boet Vancouver niet in aan typisch Canadese charme. Om de jonge & energieke atmosfeer te savoureren gaan we in de namiddag op pad met een lokale gids door de stad. We bezoeken Chinatown, Robson Street, English Bay en Stanley Park.

’s Avonds genieten we van een overheerlijk diner met een panoramisch uitzicht over de stad vanuit het iconische Top of Vancouver Revolving restaurant.

Capilano Bridge

14.06.2022 VANCOUVER

Vancouver ligt vlakbij prachtige natuur & bergen. Na het ontbijt begeven we ons naar de wereldberoemde Capilano Suspension Bridge. Transfer per bus, toegang en begeleiding door een lokale gids is inclusief. De naam Capilano betekent ‘prachtige rivier’ en werd toegewezen door de lokale Squamish Natives. Wie wil kan mee over de brug wandelen en zelf vaststellen hoe prachtig de rivier en haar omgeving is.

U geniet van een vrije namiddag in de stad. ‘s Avonds culinair diner in een plaatselijk restaurant vlakbij het hotel. We overnachten weerom in het exclusieve Fairmont Hotel Vancouver.

Stanley Park Vancouver

15.06.2022 VANCOUVER EN TERUGREIS

Vrije voormiddag in Vancouver afhankelijk van het vluchtschema. Na de middag transfer per bus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. Vanwege het tijdsverschil zal aankomst in Brussel de volgende dag zijn (16.06.22). Afscheid van de gids en eigen verplaatsing huiswaarts.

Wild Alaska suggesties