MCCARTHY

CULTUUR Kennecott mijndorp bezoek

Kennicott Mine
CULTUUR

Kennecott mijndorp bezoek

  • bezoek aan wat ooit de grootste kopermijn op één van de meest afgezonderde plekken ter wereld was
  • Kom meer te weten over het mijndorp Kennecott, het dagdagelijkse leven van een mijnwerker en zijn gezin, de opgang en teloorgang van het dorp.
  • hoogtepunt is de afdaling binnenin het grote, rode hoofgebouw (14 etages)
  • "Not your average guiding tour": de wandeling bevat trappen, ladders en klimwerk.

"De mijn werd een eeuw geleden opgericht en groeide snel uit tot de grootste kopermijn ter wereld. Maar even snel als ze kwam, verdween ze ook. Wat overblijft sindsdien, is een bijzonder, haast filmisch decor van oude mijnschachten in een adembenemend decor. Deze tour is een absolute must. Kennecott is het verhaal van de mijn, deze bezoeken is dus (wat ons betreft) onvermijdelijk.
De mooiste schatten krijg je immers enkel te zien met gids. Langzaam kronkelt de route zich een stukje de heuvel op, tot de ingang van de 14 verdiepingen hoge mijntoren. Het is één van de hoogste constructies ter wereld uit begin 20e eeuw volledig uit hout opgetrokken. Wat een web van machinerie, ingenieus uitgekiend om het koper zo efficiënt mogelijk uit rots te zuiveren en naar de bewoonde wereld te transporteren. Klaar voor een reis een eeuw terug in de tijd?!" - het Wild Alaska-team -