BLOG

Een wandeldag op de Hatcher Pass

Op daguitstap vanuit Palmer

geschreven op 22 Maart 2024

Je reist op een roadtrip door Alaska haast onvermijdelijk langs Palmer. De stad ligt immers op het kruispunt van de Parks en Glenn Highway en is daarom een goed uitvalsbasis om verder door Alaska te trekken of op je terugweg naar Anchorage. Veel reizigers stoppen er dan ook slechts voor één nacht.

Maar overweeg hier toch ook een tweede nachtje. Dat geeft je de mogelijkheid om buiten de stad te trekken, richting Hatcher Pass. In het routeboek vinden onze reizigers verschillende suggesties om er zelf op uit te trekken!

Hoe kan zo'n dag er dan uitzien ...? In ons geval regenachtig, dat merk je dan ook aan onze foto's. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Img 0133
Img 0108

09u: Rit vanuit Palmer richting Hatcher Pass
Je verlaat, met het ontbijt achter de kiezen, je logies in Palmer en gaat op de Hatcher Pass Road, een rit die niet gaat vervelen. Je klimt het komende uurtje stilaan vanuit de vallei omhoog met het nodige bochtenwerk. De begroeiing wordt steeds schaarser tot je in de verte een grote mijnruïne ziet liggen. Je hebt het einde van de Hatcher Pass Road bereikt.

10u: Bezoek aan de Independence Gold Mine
Op een indrukwekkende locatie, omgeven door de bergen, kan je op eigen houtje nog een twintigtal historische gebouwen bezichtigen van de voormalige Independence Gold Mine. Tijdens de vorige eeuw werd in de twee mijncomplexen hier ruim 4 ton goud boven gehaald, maar de mijn sloot in de aanloop naar WOII. Vandaag maakt de mijn deel uit van een State Historical Park en kan je het complex ten midden van een mooi landschap op eigen houtje bezoeken. Wandel zeker ook even de heuvel op langs de oude watertunnel. Alternatief kies je voor een begeleide tour waarbij je de kans krijgt ook in niet-toegankelijke gebouwen binnen te kijken.


12u: Lunch in de Hatcher Pass Lodge
Tijd voor een break! In de gezellige chalet van de Hatcher Pass Lodge kan je terecht voor een hapje en drankje. Altijd een leuke sfeer hier, om nog van het uitzicht te zwijgen ...

14u: Wandelen richting Gold Cord Lake
Vanaf de mijn en in de onmiddellijke omgeving starten verschillende wandelroutes. Eén ervan is de korte (maar soms pittige) klim naar Gold Cord Lake. We verklappen niet al te veel, maar wees voorbereid op een mooie verrassing van formaat eenmaal boven! Mag het wat steviger, zijn er tal van daghikes. Liever vanuit de auto op stap? Sla af en ga op de gravel van de Hatcher Pass naar het hoogste punt van de pas: Summit Lake.

16u: Een voldaan gevoel
Tijd om dit eerder onbekend stukje Alaska achter te laten. Je keert langs de Hatcher Pass Road terug naar de 'bewoonde wereld'. Zelfde weg, maar dat is in dit geval absoluut geen straf. Beloofd!

Img 0053

Hou je van wandelen? Wel te vinden voor een streepje cultuur en geschiedenis? Of zeg je geen nee tegen een extra dag die je reistempo naar beneden brengt? Dan kan een dag zoals deze zeker van pas komen. Laat ons bij de reisplanning van jouw Alaska-avontuur gerust weten als je interesse hebt.

Img 0231
Img 0265

geschreven door Sam

Sam Profiel Voor Web