SELFDRIVE The Flight of the Eagle

Reisprogramma

ONTDEK THE FLIGHT OF THE EAGLE IN DETAIL

Greenland Icelandair

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Heenreis naar Anchorage met aankomst in de namiddag. Vrije verkenning en diner. Overnachting in een centraal gelegen hotel.

Talkeetna

2 ANCHORAGE – TALKEETNA 185km - 2u

Je haalt je huurwagen op en vertrekt vandaag op het tijdstip van je voorkeur richting Talkeetna. Aanrader is om in de voormiddag het Anchorage Museum of Native Heritage Centre te bezoeken om de indianencultuur te leren kennen. Nadien pick je de huurwagen op.

Eenmaal onderweg wen je na de eerste kilometers al snel aan je Amerikaanse 4x4. Ideaal om telkens meer aandacht te besteden aan het steeds mooiere landschap wanneer je Talkeetna nadert.

Mount Denali

3 TALKEETNA - DENALI 250 km - 3u

Zet je rit verder naar het Denali Nationaal Park. Dit is de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali, of vroeger bekend als Mount Mc Kinley.

Je accommodatie bevindt zich op 10 kilometer van de ingang van het park. Na check-in kan je gaan wandelen op de trails rondom het Wilderness Access Center of de huskydemonstratie bijwonen.

Denali Np

4 DENALI SHUTTLEBUS 105 km - 7 u

Met de shuttlebus trek je het Denali Nationaal Park in op wildlife tour. Je volgt de Park Road tot diep in het park naar het Eielson Visitor Center. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen.

Gopher

5 DENALI - PAXSON 260 km - 6u

Vandaag is de eerste niet-geasfalteerde snelweg aan de beurt. Denali Highway brengt je dwars doorheen het ruige binnenland van Alaska. Dit is het pure wildernisgevoel!

Je hebt tijd om de rit rustig af te leggen, te genieten van het landschap, en vooral je fotocamera te verslijten.

Lake

6 PAXSON – TOK 300 km - 3u

De rit gaat noordwaarts tot Delta Junction, waar je de splitsing neemt richting Tok en de Canadese grens. Het landschap wijzigt aanzienlijk tijdens de rit, van de bergachtige uitzichten ter hoogte van Summit Lake tot de uitgestrekte bossen onderweg naar Tok.

Yukon 3

7 TOK – HAINES JUNCTION 470 km – 6u

De Alcan Highway brengt je van Alaska naar Canadese bodem. Het weidse uitzicht over de bergtoppen van het Wrangell St-Elias National Park, gaat na de grens over in een weids uitzicht over de bergtoppen van het Canadese Kluane National Park. De mooie rit eindigt in het kleine gehucht Haines Junction.

Kluane Np

8 VRIJE DAG IN HAINES JUNCTION

Een vrije dag in de omgeving van Haines Junction, ideaal om meer van het Kluane National Park te verkennen. Vanuit de wagen heb je een prachtig zicht op de bergen langs de Haines Highway, te voet kan je er op uit trekken naar Kathleen Lake. De uitgelezen manier om de schaal van dit gebergte te overzien is een vlucht per bushplane over de bergtoppen en ijsvelden.

Skagway

9 HAINES JUNCTION – SKAGWAY 330 km – 4u30

Via Whitehorse rijd je verder tot Skagway. Kijk uit naar de overzijde van de vallei waar de treinsporen van de legendarische White Pass & Yukon Route tegen de rotswand genesteld liggen. Wanneer je bij Skagway aankomt ben je meer dan 100 jaar in de tijd teruggereden, het stadscentrum ligt erbij net zoals in de hoogdagen van de Gold Rush.

Wpyr

10 SKAGWAY – VRIJE DAG

Vandaag ben je vrij om Skagwayn en omgeving te verkennen. Het kleine, charmante centrum kan je gemakkelijk te voet verkennen. Het treinstation met bijhorend informatiecentrum doen de gloriedagen van de Gold Rush herleven. Je kan een rit maken met de historische White Pass & Yukon Route trein, het slingerende traject tegen de bergwand aan geplakt is een fotogenieke belevenis. Ook een boottocht naar Juneau, de hoofdstad van Alaska, is mogelijk. Onderweg is er allerlei sightseeing en walvis spotting, terwijl je bij Juneau de machtige Mendelhall Gletsjer kan bewonderen en vrije tijd hebt in het stadscentrum.

Klondike Boat

11 SKAGWAY – WHITEHORSE 175 km – 3u

Je rijdt op het tijdstip van je voorkeur richting Whitehorse. Je kan tijd nemen om Skagway verder te verkennen of beschikt over meer tijd in Whitehorse. Daar heb je tal van mogelijkheden: bezoek het Beringia Interpretive Centre dat je onderdompelt in de ijstijd van Noord-Amerika, Kwanlin Dün Cultural Centre met meer info over de lokale indianenstammen, of de raderstoomboot SS Klondike.

Dawson

12 WHITEHORSE – DAWSON 535 km – 7u

Dwars door de Klondike naar de hoofdstad van de Goldrush. Een eeuw geleden legden enkel raderstoomboten dit traject af over de Yukon rivier, volgeladen met voorraden en goudzoekers. Inchecken in je accommodatie voor 2 nachten en vrije avond

Yukon River 2

13 DAWSON CITY - VRIJE DAG

Er zijn tal van opties om je dag op te vullen en deze gouden hoofdstad van de Klondike Goldrush te leren kennen. Rondkuieren in het historische centrum van de stad, een boottocht op een stoomschip, bezoek aan de goud dredge nummer 4 of stoomboot SS Keno, …

Small Road

14 DAWSON – TOK 300 km – 5u30

De route doorheen Yukon - Canada bereikt een hoogtepunt met de Top of the World Highway. Via het goudzoekersdorpje Chicken kom je terug in de glooiende heuvels en uiteindelijk terug in Tok - Alaska.

Mc Carthy Road 3

15 TOK – MCCARTHY – VRIJE NAMIDDAG 420km – 5u30

Via de Tok Cut-off rijdt je terug dieper het binnenland van Alaska in. De bestemming vandaag is eenvoudig: je rijdt naar het einde van de weg. En niet zomaar een weg, je rijdt naar het einde van de legendarische McCarthy road.

Je krijgt onderweg fenomenale uitzichten over Alaska’s 3 voornaamste bergketens: de Alaska Range, de Chugach Mountains, en de toppen van Wrangell - St. Elias National Park & Preserve.

De zanderige McCarthy Road slingert zich tot diep in het Wrangell gebergte, en aan het einde word je beloond met een fenomenaal uitzicht op zowel de Root Glacier als de Kennicott Glacier, de unieke sfeer van het bijzondere dorpje McCarthy en een eerste blik op de prachtige Kennecott Mines.

Kennicott

16 McCARTHY – KENNECOTT BEZOEK 2U– VRIJE NAMIDDAG

De omgeving van McCarthy en Kennecott bruist van boeiende geschiedenis. Het ontstaan van deze bergdorpen was een opmerkelijke verwezenlijking gezien de enorm ingesloten ligging. Je inleven in de sfeer van de jaren 1900 is makkelijk met alle historische huisjes en de prachtige authentieke staat van het mijndorp Kennecott.

We starten de dag met een gegidste tour van Kennecott. Dit is een staaltje industriële architectuur dat je niet mag missen. Bovendien pik je meteen allerlei interessante weetjes over het ontstaan en het leven in dit mijndorpje op.

De late namiddag is het ideale tijdstip voor een optionele flight seeing tour. Het waarnemen van de mijnen, de bergen en de enorme gletsjers en ijsvelden vanuit een bush plane brengt nóg een extra dimensie aan deze wondermooie streek.

Wandelen Alaska 2

17 McCARTHY - VRIJE DAG

Vandaag kan je het felblauwe ijs van de Root Glacier verkennen onder leiding van een ervaren gids. Omringd door 5000 meter hoge bergtoppen is het een bijzondere ervaring om over het knisperende gletsjerijs te wandelen. Heb je energie over kan je op eigen houtje één van de steile trails naar de mijnruïnes van Erie of Bonanza hiken met een prachtig panorama als beloning.

Valdez Area 2

18 McCARTHY – PALMER 425km – 4u45

Je rijdt terug via de McCarthy Road naar de ‘bewoonde wereld’. Je volgt de Glenn Highway, een scenic route tussen de Talkeetna Mountains aan de rechterzijde en links de Chugach Mountains. Maak een tussenstop bij de Matanuska gletsjer die zich zo’n 43 kilometer tussen de bergen slingert en zet erna koers naar Palmer, de agrarische draaischijf van Alaska en je verblijfplaats.

Knik

19 VRIJE DAG IN PALMER

In de omgeving loont de rit naar de Independence Goldmine zeker de moeite. Je bereikt de houten ruïnes via de Hatcher Pass. Vlakbij je verblijf kan je nog iets spectaculairder aanpakken en een heuse helikoptertocht maken. Dé manier om de grootsheid en uitgestrektheid van de omgeving te verkennen. De vlucht over de immense gletsjer met haar meters diepe kloven blijft je zeker en vast bij. Naar wens kan je op de gletsjer ook een huskysledetocht maken, vele honden liepen nog mee in de befaamde Iditarod race!

Eagle 2

20 PALMER - SEWARD 270 km - 3u

De weg naar het Kenai schiereiland kronkelt langs de flanken van de Turnagain Arm fjord. Via Moose Pass bereik je het havenstadje Seward. Je hebt de rest van de dag vrij en kan een bezoek brengen aan de nabijgelegen Exit Glacier. In Seward zelf is het aangenaam kuieren langs de charmante jachthaven of kan je het SeaLife Centre bezoeken als opwarmertje voor morgen.

Whale

21 SEWARD – KENAI FJORDS WILDLIFE & GLACIER CRUISE (6u)

Een dag op het water, ter verkenning van het Kenai Fjords National Park. Doel van de dag is het bewonderen van de getijdegletsjers die zich van uit bergen tot in de oceaan uitstrekken. Onderweg is er steeds iets beleven, de kapitein wijst je op bultrugwalvissen, zeeotters, zeeleeuwen en misschien wel papegaaiduikers. Een lichte lunch onderweg is inbegrepen.

Indien gewenst kan je de dagexcursie verlengen tot een 9u durende cruise, waarbij je dieper het Kenai Fjords gebied in vaart.

Wandelen Alaska 4

22 SEWARD - ANCHORAGE 205 km - 2u30

Vandaag bepaal je zelf hoe je je dag invult. Het is mogelijk om te zeekajakken of te hiken, steeds op ieders niveau. Je hebt alle tijd om een bezoek te brengen aan het SeaLife Centre of de Exit Glacier en kan de klim tot het Harding Ice Field ondernemen. Er varen dagelijks vissersboten uit die je kan vergezellen om te vissen, of je kan sfeer proeven in Seward en relaxen in het groen langs de waterkant. Nadien reis je terug naar de grootste stad van Alaska, geniet van een laatste stukje verse zalm met bijhorende microbrew biertje in Anchorage.

Moose Water

23-24 ANCHORAGE - VLUCHT

Enkel nog onvergetelijk mooie herinneringen aan je Alaska avontuur liggen nog in het vooruitzicht. De reis doorheen The Last Frontier zit erop, je levert de huurwagen in en neemt de internationale vlucht huiswaarts. Aankomst volgende dag.