Truck Camper reizen

Alaska is een ideale selfdrive bestemming! 

We hebben met zorg heel wat mooie reisroutes uitgewerkt met daarbij een goede balans tussen rijden, ontdekken en genieten. In ons reisaanbod kan je een greep uit de mogelijkheden ontdekken steeds met bijhorende goed gelegen accommodaties voor ieders budget. Deze totaalpakketten zijn door onze goede lokale contacten en terreinkennis steeds aan een interessante totaalprijs mogelijk. We voorzien ook steeds een uitgebreid routeboek zodat je geen ongewenste verrassingen hoeft te hebben tijdens je reis maar er wel voldoende vrijheid is om je eigen keuzes te maken achter het stuur van je eigen 4x4.

Geef gerust een seintje als je graag aanpassingen op maat wenst en je niet meteen je wensen lijkt terug te vinden.

Reis je liever zonder een route vast te pinnen en zonder vaste slaapplaatsen? 

Dan bieden we in Alaska ook Truck Camper verhuur aan. 

Met een Truck Camper of een Motorhome van het ene Nationaal Park naar het andere toeren, meer Amerikaans kan een roadtrip niet zijn. De vrijheid die je hebt met dit ‘mobiele vakantiehuisje’ en de lange zomerdagen in Alaska zorgen ervoor dat je heel intens kan reizen door dit grootse gebied.

Bij deze voertuigen is het verschil met een gewone wagen of SUV duidelijk de omvang. Een Truck Camper of Motorhome vraagt dus zeker wat extra rijvaardigheid en niet elke weg is even vlot begaanbaar waardoor je soms iets trager gaat, geniet ondertussen vooral van het uitzicht. Een Truck Camper heeft als groot voordeel ook een 4x4 te zijn in ons aanbod (niet bij elke aanbieder!), op gravel wegen merk je dat verschil enorm tegenover een Motorhome of een Truck Camper zonder 4x4 aandrijving.

Even nog het verschil schetsen:

Motorhome: in 1 behuizing de combinatie van een standaard wagencompartiment en wooncompartiment (keuken, badkamer, slaapruimte, …).

Truck Camper:  Het wooncompartiment is als unit geplaatst op een pick-up truck. De Truck Camper heeft beperktere faciliteiten dan een motorhome maar is veel wendbaarder en krachtiger door de 4x4 aandrijving. (niet bij elke aanbieder!)

Dankzij onze nauwe samenwerking met enkele lokale partners bieden we een zeer betrouwbare en moderne vloot Truck Campers aan om je rondreis door Alaska & Yukon te maken. 


We kiezen er bewust voor om geen Motorhomes aan te bieden omdat deze naar onze mening onvoldoende rijplezier kunnen bieden in de ongerepte natuur van Alaska. 


Vraag gerust naar een offerte op maat 

Bij elke Truck Camper verhuur geven we uitgebreide informatie over de verschillende faciliteiten, opties en een bijhorend praktisch reisdossier met tips. Een routeboek is niet inbegrepen bij deze reizen en is voorbehouden voor onze selfdrive formules waar we op maat tips kunnen bieden bij de uitgewerkte route. Met een Truck Camper bepaal je zelfstandig je route, parkeerspots en planning. Je ontvangt van ons wel een handige overzichtskaart van Alaska indien gewenst.

We helpen je graag met een bijhorend vluchtvoorstel en/of enkele interessante excursies die je best op voorhand kan reserveren. Wens je toch enkele overnachtingen toe te voegen? Kunnen we je zeker ook hierin helpen en de leukste adresjes aanbieden als afwisseling op je verblijf in de camper.

Yukon Camper
Hwy Alaska 2
Camp

Huur je een Truck Camper? Wees dan steeds realistisch in je planning en voorzie voldoende buffer. De afstanden in Alaska zijn soms verraderlijk zonder voorafgaande kennis & planning. 

Rijden in Alaska en Yukon is overal vlot mogelijk op asfaltwegen. Drie voorname snelwegen verbinden de belangrijkste plaatsen met elkaar. De Glenn Highway loopt van Anchorage via Palmer naar Glenallen. De Parks Highway vertrekt aan de Glenn Highway bij Palmer en loopt via Denali naar Fairbanks. De driehoek wordt vervolmaakt door de Richardson Highway van Fairbanks over Glenallen tot Valdez. Asfaltwegen kunnen met eender welke huurwagen of Truck Camper bereden worden.

Daarnaast zijn er onverharde wegen of gravel wegen. Deze trajecten kunnen enkel met 4x4 afgelegd worden. We voorzien zowel bij onze selfdrive huurwagens als bij de Truck Campers enkel wagens die ook deze gravel wegen mogen aandoen. 

De Top of the World Highway verbindt Alaska met Dawson City in Yukon. De Denali Highway snijdt dwars door het binnenland van Alaska van Denali aan de Parks Highway tot Paxson aan de Richardson Highway. Andere gravelwegen die je telkens heen-en weer terug moet rijden, zijn de Dempster Highway tot Inuvik, de Dalton Highway tot Prudhoe Bay en de McCarthy Road tussen Chitina en McCarthy. 

Sfeer Alaska