DENALI

WILDLIFE Denali fly & drive avontuur naar Kantishna

Denali Backcountry Adv 2
WILDLIFE

Denali fly & drive avontuur naar Kantishna

  • dieren spotten in hun natuurlijke habitat
  • van Denali National Park tot mijndorp Kantishna
  • comfortabele gegidste bustour en avontuurlijke bushplane vlucht terug

Prijs per persoon: € 495 (€ 230 zonder bushplane)

Duur: 10 uur

Vertrekpunt: Denali

De dag start met de busrit op de 110 km lange Park Road, naar de Denali Backcountry Lodge in het nostalgische mijnwerkersdorp Kantishna. Dit is het verste te bereiken punt van het Denali Nationaal Park, de Park Road houdt hier simpelweg op. Onderweg bezorgt je gids-chauffeur je allerlei weetjes omtrent het ontstaan van het park, het dierenleven en de natuur. Hij is getraind op het spotten van wildlife, en zoekt met plezier de beren, elanden en kariboes voor je uit. Er worden ruim voldoende stops voor fotografie, het strekken van de benen, en simpelweg genieten van de uitzichten voorzien.

Op de bus tot Kantishna krijg je de verscheidenheid aan landschappen in het Denali National Park te zien, van de kleurrijke Polychrome Pass tot het spiegelgladde Wonder Lake. Onderweg spot je elanden, bergschapen, kariboes of zelfs een grizzly beer, lynx of wolf. Met wat geluk torent de top van de majestueuze Mount Denali boven het landschap uit, of wordt hij prachtig weerspiegeld in het meer.

Aangekomen in Kantishna wordt lunch voorzien in een gezellige backcountry lodge. Na de lunch zijn er verschillende activiteiten mogelijk, je kan aan 'gold panning' doen en je eigen goud ontginnen, een natuurwandeling maken met of zonder gids.

In de namiddag neem je een bushplane terug naar de ingang van het park. Van zodra de wielen van het vliegtuigje de grond niet meer raken krijg je alweer een heel andere kijk op het uitgestrekte Nationale Park onder je. De schaal van natuur onder je wordt je alsmaar duidelijker, misschien spot je wel een eland of beer vanuit vanuit de lucht!