SELFDRIVE Sourdough Special

Reisprogramma

ONTDEK SOURDOUGH SPECIAL IN DETAIL

Anchorage 3

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Aankomst in Anchorage, de grootste stad van Alaska en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Talkeetna

2 ANCHORAGE – TALKEETNA 185 km - 2u

Vandaag pik je de huurwagen op en vertrek je op het tijdstip naar keuze naar Talkeetna.

Een aanrader is om in de voormiddag kennis te maken met de indianencultuur in het Anchorage museum of Native Heritage Centre.

Eenmaal onderweg wen je snel aan de vrijheid van je eigen Amerikaanse 4x4 en het steeds mooiere landschap. In het pioniersdorp Talkeetna waan je jezelf terug in de tijd van de Goldrush al is de sfeer op vandaag veel gemoedelijker. Kuier langs Main Street en spring even binnen bij de lokale bakker voor een zoetigheid.

Talkeetna View

3 TALKEETNA - DENALI 250 km - 3u

Je reist verder noordwaarts naar de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali. Maak tijd voor een mooie wandeling of vergaap je telkens weer aan de weidsheid vanop een uitkijkpunt onderweg. Je verblijft dichtbij de ingang van het Denali Nationaal Park en kan vandaag al op verkenning.

Denali Shuttlebus

4 DENALI SHUTTLEBUS 105 km - 7u

Vandaag maak je de Alaska variant van een safari en ga je op zoek naar de Big Five van Noord-Amerika tijdens je wildlife tour dwars door Denali Nationaal Park. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen.

Onderweg spot je wilde dieren zoals kariboes, Amerikaanse arenden en bergschapen. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte landschap uit. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren en misschien zelfs een vos, lynx of wolf.

Denali Hwy 3

5 DENALI - PAXSON 260 km - 6u

Tijd om het desolate binnenland van Alaska te doorkruisen. De Denali Highway zorgt voor een puur wildernisgevoel Het is één van de mooiste panoramische gravelwegen ter wereld en enkel toegankelijk met 4x4. Je hebt de tijd om de rit rustig af te leggen en volop te genieten. Profiteer van het lange daglicht en kom bij je verblijfplaats helemaal tot rust.

Wrangell Air

6 PAXSON - McCARTHY 315 km - 4u30

Het einde van de legendarische McCarthy Road is vandaag je einddoel. Recht naar het einde van de wereld slingert de gravelroad zich diep in de Wrangell Mountains. Eerst volg je de Richardson Highway verder naar het zuiden met de 3 belangrijkste bergketens van Alaska als setting. De Alaska Range, de Chugach Mountains en de Wrangells staan garant voor fenomenale vergezichten.

McCarthy biedt een unieke sfeer, sommigen geraken hier zelfs nooit meer weg en noemen dit hun thuis. Je geraakt dan ook nooit uitgekeken op de Root Glacier of de prachtige Kennecott Mines.

Kennicott

7 McCARTHY – KENNECOTT BEZOEK 2u00 – VRIJE NAMIDDAG

Kennicott en McCarthy zijn meer dan een openluchtmuseum en vormen een levende geschiedenis. De sfeer van de jaren 1900 is terug te vinden in de vele historische huisjes in het dorp en vooral in de zeer goed bewaarde Kennecott mijngebouwen. Ga iets drinken in de charmante saloon en neem een kijkje in het historische Ma Johnson ’s Hotel waar je nog steeds kan logeren.

Kennicott verken je uitgebreid tijdens een begeleide tour, een absolute must en inbegrepen in je reis.
Verder kan je de heuvels intrekken voor een fenomenaal uitzicht. Het uitzicht wordt nog indrukwekkender vanuit een bushplane. Een flightseeing tour over het gebied met gletsjers, ijsvelden en historische ruïnes plaatst dit reusachtige gebied pas echt in perspectief.

Kennecott Hike

8 McCARTHY – VRIJE DAG

Vandaag kan je het felblauwe ijs van de Root Glacier verkennen onder leiding van een ervaren gids. Omringd door 5000 meter hoge bergtoppen is het een bijzondere ervaring om over het knisperende gletsjerijs te wandelen.

Heb je energie over kan je op eigen houtje één van de steile trails naar de mijnruïnes van Erie of Bonanza hiken met een prachtig panorama als beloning.

Valdez Area

9 McCARTHY – VALDEZ 290 km – 4u30

Via de McCarthy Road rijd je vandaag terug naar de asfaltwegen. Maar daarom is de weg niet minder bijzonder. In zuidelijke richting gaat het naar Valdez. Dit laatste stuk van de Richardson Highway noemt men het mooiste stukje van Alaska en de regio krijgt als bijnaam ‘Klein-Zwitserland’. De valleien worden steeds nauwer met Thompson Pass als bekroning. Net voor je Valdez binnenrijdt kom je nog langs de Keystone Canyon. Kom ‘s avonds tot rust van de vele indrukken tijdens een avondwandeling langs de vissershaven en zie de nooit ondergaande zon verdwijnen achter de bergen in de fjord.

Columbia Glacier 2

10 VALDEZ – WILDLIFE & GLACIER CRUISE 8u

Van bij de vissershaven lonkt het blinkende water al. Je trekt op cruise doorheen de Prince William Sound op zoek naar walvissen, zeeleeuwen en papegaaiduikers. Je komt steeds dichter bij de imposante Columbia Glacier, een echt arctisch gevoel! Pak je het liever nog avontuurlijker aan, dan is zeekajakken tussen de ijsschotsen het perfecte alternatief.

Richardson Hwy

11 VALDEZ – PALMER 415 km – 4u30

Via de mooie Richardson Highway rij je terug tot de splitsing met de Glenn Highway, opnieuw een scenic route tussen de Talkeetna Mountains aan de rechterzijde en links de Chugach Mountains. Maak een tussenstop bij de Matanuska gletsjer die zich zo’n 43 kilometer tussen de bergen slingert en zet erna koers naar Palmer, de agrarische draaischijf van Alaska en je verblijfplaats.

Independence Mine 5

12 PALMER - VRIJE DAG

Deze vruchtbare vallei verdient een uitgebreide verkenning. Maak tijd voor een bezoek aan de muskusossen farm of volg de slingerweg naar de indrukwekkende ruïnes van de Independence Gold Mine in de Hatcher Pass. Er zijn ook tal van wandelmogelijkheden of voeg wat avontuur toe met bvb. een heli & husky trip. Overnachting in je hotel in Palmer.

Eagle 3

13 PALMER – HOMER 420 km – 4u45

De weg naar het Kenai schiereiland kronkelt langs de flanken van de Turnagain Arm fjord. Je doorkruist het Kenai schiereiland naar het bekoorlijke stadje Homer. Onderweg spot je misschien wel een eland, stekelvarkentje, of Amerikaanse arend. Éénmaal Soldotna voorbij kan je aan de overkant van de Cook Inlet een blik opvangen van de vulkaantoppen van de ‘Ring of Fire’. Ingecheckt in je hotel in Homer kan je alvast de sfeer gaan proeven op het artificiële schiereiland ‘the Spit’.

Bears Kids 4

14 HOMER – VRIJE DAG

Tijd om de zuivere zeelucht in Homer op te snuiven. Wandel langs de winkeltjes en bars op The Spit, trek eropuit met een boottocht naar vissersparadijs Seldovia, of ga heerlijk lunchen in het rustieke Halibut Cove, enkel bereikbaar met een authentieke vissersboot

Deelnemen aan een berenexcursie vanuit Homer loont ook de moeite. Met een bushplane vlieg je de Cook Inlet over naar Katmai, waar je na landing op het strand de wildernis inwandelt, en zomaar beren vanop enkele meters kan bewonderen.

Kenai

15 HOMER – ANCHORAGE 356 km – 4u

Terugrit over de Sterling Highway en langs de Turnagain arm richting Anchorage. Wie weet spot je onderweg nog een zeearend of eland. Hou even halt aan Beluga Point, een mooi uitzichtpunt over de fjord en je zou hier zomaar het tij kunnen zien binnenstromen. De rest van de dag kan je vrij invullen in Anchorage.

Greenland Icelandair

16-17 ANCHORAGE – VLUCHT

Een ontspannende vrije voormiddag in of rond Anchorage. Vervolgens lever je je huurwagen in en neem je je internationale vlucht huiswaarts.