TRAIN Railroad Discovery

Reisprogramma

ONTDEK RAILROAD DISCOVERY IN DETAIL

Anc Coastal Trail

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Heenreis naar Anchorage met aankomst in de namiddag. Transfer naar het centrum en overnachting in een centraal gelegen hotel. Vrije verkenning en diner. 

Anchorage Museum

2 VRIJE DAG IN ANCHORAGE

Een dag ter verkenning van Alaska’s grootste stad. ‘Downtown’ vind je alle bezienswaardigheden binnen wandelafstand. In het Anchorage Museum maak je kennis met de levensstijl van de inheemse indianenstammen. Een frisse neus halen kan te voet of per fiets op de Tony Knowles Coastal Trail. In één van Anchorage vele restaurants kan je de dag smaakvol afsluiten met verse zalm en waarom niet, een lokaal artisanaal biertje. 

Train Denali

3 ANCHORAGE – DENALI treinreis 7u

Vandaag begint het avontuur pas echt, aan boord van de Denali Star Train trek je de wijde natuur in richting het ongerepte binnenland van Alaska. Relax aan boord en geniet vooral van het fantastische uitzicht. Met wat geluk spot je onderweg al de befaamde Mount Denali, de hoogste bergtop van Noord-Amerika. Kort na de oversteek van de indrukwekkende Hurricane Gulch Bridge, de grootste en langste stalen boogbrug in Alaska, bereik je het Denali National Park. Dit zal je uitvalsbasis zijn voor een prachtige wildlife verkenning.  

Denali Road Mount

4 DENALI SHUTTLEBUS 105 km – 7u

Met de shuttlebus trek je het Denali Nationaal Park in op wildlife tour. Je volgt de Park Road tot diep in het park naar het Eielson Visitor Center. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen.

Onderweg spot je gegarandeerd wilde dieren zoals Amerikaanse arenden, elanden, bergschapen en kariboes. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren, en misschien zelfs een vos, wolf of lynx.

Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte berglandschap uit. Sluit je dag af in 1 van de gezellige restaurants in het kleine mijndorpje Healy.

Talkeetna 2

5 DENALI – ANCHORAGE treinreis 7u

Vandaag gaat de treinreis terug zuidwaarts. Doorheen de bossen is het vooral uitkijken naar wildlife bij de vele open plaatsen waar elanden, kariboes of mogelijks zelfs beren hun dorst lessen bij een meer of kreekje. Langsheen het kleine frontierstadje Talkeetna brengt de trein je terug naar Anchorage. 

Train Turnagain Arm

6 ANCHORAGE – SEWARD treinreis 4u30

Vroeg uit de veren en tijd om aan boord te gaan van de Coastal Classic Train. De mooiste treinrit van de reis! De weg naar het Kenai schiereiland kronkelt langs de flanken van de Turnagain Arm fjord. Geef je ogen de kost en profiteer van het uitzicht op gletsjers, wildlife en bergen, hier lopen geen wegen meer! Dwars door de Kenai Mountains - letterlijk op bepaalde stukken van het traject - bereik je het havenstadje Seward. In Seward zelf is het aangenaam kuieren langs de charmante jachthaven of kan je het SeaLife Centre bezoeken als opwarmertje voor morgen.

Wildlife Cruise

7 SEWARD - KENAI FJORDS WILDLIFE & GLACIER CRUISE 6u

Vandaag staat de Kenai Fjords Tour op het programma. De boot brengt je tot vlak bij het blauwe ijs van de gletsjertong die tot in de zee rijkt.  Een spectaculair uitzicht! Daarnaast heb je onderweg prima kansen op het spotten van dieren, deze fjorden zijn in de zomermaanden een thuis voor bultrugwalvissen en papegaaiduikers. Daarnaast krijg je zeeleeuwen en zeeotters te zien. De kapitein geeft steeds de nodige uitleg over de dieren en de omgeving. Lunch onderweg is inbegrepen. De jachthaven is na je avontuur op het water de ideale setting om na te genieten en te dineren met een glaasje, uiteraard met zicht op de Resurrection Bay.

Exit Glacier Seward Hike

8 SEWARD – ANCHORAGE treinreis 4u30

Een dag om in te vullen volgens je eigen voorkeur. Je kan deelnemen aan een fishing charter om er met de vissersboot op uit te trekken en een goede vangst te slaan, je kan zeekajakken, of Seward rustig verkennen. Een bezoek brengen aan de nabijgelegen Exit Glacier loont de moeite, hier zijn er tevens mooie wandelpaden van verschillende lengtes. Wie een dagwandeling wil maken kan opteren voor de klim naar het Harding Ice Field, of de trail naar Lost Lake volgen. In de vooravond scheep je terug in op de trein richting Anchorage. De zon gaat hier niet onder dus kan je nog volop profiteren van het uitzicht.

Anc Native Heritage Center

9-10 ANCHORAGE – VLUCHT

Je hebt een vrije voormiddag in het centrum van Anchorage. Vervolgens taxirit naar de luchthaven (niet inbegrepen) en neem je de internationale vlucht huiswaarts.