SELFDRIVE & LODGE Deluxe Wildlife Tour

Reisprogramma

ONTDEK DELUXE WILDLIFE TOUR IN DETAIL

Anchorage Museum

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Aankomst in Anchorage, de grootste stad van Alaska en startpunt van je reis. Overnachting in een charmant & centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Anc Native Heritage Center

2 ANCHORAGE - TALKEETNA 185 km - 2u

Vandaag pik je de huurwagen op en vertrek je op het tijdstip naar keuze naar Talkeetna. Een aanrader is om in de voormiddag kennis te maken met de indianencultuur in het Anchorage museum of Native Heritage Centre.

Eenmaal onderweg wen je snel aan de vrijheid van je eigen Amerikaanse 4x4 en het steeds mooiere landschap. In het pioniersdorp Talkeetna waan je jezelf terug in de tijd van de Goldrush al is de sfeer op vandaag veel gemoedelijker. Kuier langs Main Street en spring even binnen bij de lokale bakker voor een zoetigheid.

Denali Np

3 TALKEETNA - DENALI 250 km - 3u

Je reist verder noordwaarts naar de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali. Maak tijd voor een mooie wandeling of vergaap je telkens weer aan de weidsheid vanop een uitkijkpunt onderweg. Je verblijft dichtbij de ingang van het Denali Nationaal Park op een unieke locatie en kan vandaag al op verkenning of puur genieten vanop het terras.

Alaskan Fox

4 DENALI WILDERNIS TOUR 6-8u

Vandaag maak je de Alaska variant van een safari en ga je op zoek naar de Big Five van Noord-Amerika tijdens je wildlife tour dwars door Denali Nationaal Park. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen.

Onderweg spot je wilde dieren zoals kariboes, Amerikaanse arenden en bergschapen. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte landschap uit. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren en misschien zelfs een vos, lynx of wolf. Sluit deze topdag af met een heerlijk diner.

Denali11

5 DENALI -VRIJE DAG

Je hebt een vrije dag om de omringende natuur nog beter te vatten. Maak een wandeling op één van de trails, boek een flightseeing tour of neem een kijkje bij de huskydemonstratie. Zoek je iets actiever kan je ook een ATV tour ondernemen. Met een quad doorkruis je de wildernis van Interior Alaska.

Paxson

6 DENALI - PAXSON 260 km - 6u

Tijd om het desolate binnenland van Alaska te doorkruisen. De Denali Highway zorgt voor een puur wildernisgevoel Het is één van de mooiste panoramische gravelwegen ter wereld en enkel toegankelijk met 4x4. Je hebt de tijd om de rit rustig af te leggen en volop te genieten. Profiteer van het lange daglicht en kom bij je verblijfplaats helemaal tot rust.

Rikas Roadhouse

7 PAXSON - VRIJE DAG

Een vrije dag in de omgeving. De kans op het spotten van wildlife is vandaag groter dan het spotten van een auto. Geniet ten volle van deze rust en ga zalmvissen, wandelen of kajakken. Je kan ook een stukje noordwaarts rijden naar een historisch Roadhouse of naar een nabijgelegen gletsjer wandelen via een hangbrug.

Wrangell Air

8 PAXSON – McCARTHY 315 km - 3u30

Het einde van de legendarische McCarthy Road is vandaag je einddoel. Recht naar het einde van de wereld slingert de gravelroad zich diep in de Wrangell Mountains. Eerst volg je de Richardson Highway verder naar het zuiden met de 3 belangrijkste bergketens van Alaska als setting. De Alaska Range, de Chugach Mountains en de Wrangells staan garant voor fenomenale vergezichten. McCarthy biedt een unieke sfeer, sommigen geraken hier zelfs nooit meer weg en noemen dit hun thuis. Je geraakt dan ook nooit uitgekeken op de Root Glacier of de prachtige Kennecott Mines.

Kennicott Mine 2

9 McCARTHY – KENNECOTT MILL TOUR 2u30 – VRIJE NAMIDDAG

De omgeving van McCarthy en Kennicot bruist van boeiende geschiedenis. Het ontstaan van deze bergdorpen was een opmerkelijke verwezenlijking gezien de enorm ingesloten ligging. Je inleven in de sfeer van de jaren 1900 is makkelijk met alle historische huisjes en de prachtige authentieke staat van het mijndorp Kennicot.

We starten de dag met een gegidste tour van de mijngebouwen in Kennicot. Dit is een staaltje industriële architectuur dat je niet mag missen. Bovendien pik je meteen allerlei interessante weetjes over het ontstaan en het leven in dit mijndorpje op.

Verken nadien McCarthy met z’n charmante saloon en het Ma Johnson Hotel, dat bijna als museum kan doorgaan of blijf nog even in Kennicot om op eigen houtje een wandeling te ondernemen. Zie je het wat avontuurlijker, dan kan je kiezen voor de begeleide gletsjerwandeling op het blauwe ijs van de Root Glacier.

Glacier

10 McCARTHY - MATANUSKA VALLEI 40 km - 5u30

Via de McCarthy road rijd je weer terug richting asfaltwegen, en zet je koers naar de Glenn Highway. Deze ‘scenic highway’ heeft panoramische zichten op de Talkeetna Mountains aan je rechterzijde en Chugach Mountains aan je linkerzijde. Vanuit de bergen slingert de 43 kilometer lange Matanuska gletsjer zich de vallei in. Je logeert in een gezellige chalet met uitzicht op dit alles, en een heerlijke lokale keuken.

Knik 5

11 MATANUSKA - PALMER 100km - 1u15

Een korte rit brengt je naar Palmer, de agrarisch draaischijf van Alaska. Voldoende tijd dus om de streek rond Palmer verder te verkennen. De Musk Ox boerderij bijvoorbeeld huist een kudde muskusossen, een buitenkansje om deze arctische zoogdieren naderbij te bekijken. Of de omweg naar de Independence Goldmine loont zeker ook de moeite. Hier kan je bovendien erg mooi wandelen.

Je kan ook kiezen voor een bijzondere ervaring. Stijg op in een helikopter en overzie het hele landschap. Over de heuvels strekken een 7-tal gletsjer zich voor je uit, je zweeft over het ijs, en zet koers naar de huskykennel gelegen op de Colony gletsjer. Na de gletsjerlanding verruil je de helikopter voor de huskyslede voor een sledetocht over het gletsjerijs. Een uitzonderlijke activiteit.

Air Alaska

12 PALMER - ANCHORAGE - VLUCHT KODIAK CITY 1u vlucht

Korte rit naar Anchorage waar je de huurwagen inlevert. Vandaag vlieg je van Anchorage Airport zuidwaarts naar het wildernis eiland Kodiak. Afhankelijk van je voorkeur heb je hierbij nog iets meer vrije tijd in Anchorage of net meer tijd om Kodiak te verkennen.

Kodiak is een charmant stadje met nog een rijke oud Russische geschiedenis waarvan de vele uivormige koepels nog getuigen. Je kan er enkele interessante wandelingen maken en een bezoek brengen aan het zeer didactisch opgevatte Alutiiq museum, over de inheemse bevolkingsgroep die hier al leefde lang voor de Russische verkenners.

Kodiak 2

13 KODIAK CITY - BUSHPLANE WILDERNIS LODGE 1u vlucht

Na een vrije voormiddag is het tijd voor pure wildernis, met een floatplane vlieg je van Kodiak Island naar de kustlijn van Katmai National Park. Na een zachte landing op het strand check je in bij de comfortabele Wildernis Lodge. Dit is de enige lodge in heel Katmai met zo’n bijzondere locatie! Begin al maar vast te wennen aan deze pure setting voor een uniek verblijf vol wildlife avontuur.

Kwl Boating Excursion Apmollan

14-15 LOKAAL PROGRAMMA WILDERNIS LODGE

Het lokale programma bij deze unieke lodge is steeds onder professionele begeleiding. Met hen trek je met “ramp boats” op berenexcursies. Op verschillende plaatsen ga je aan land en kom je vanop korte maar veilige afstand oog in oog met de beren van Katmai.

Voordeel van deze locatie is dat je zowel land als kust ervaart en dus een volledig plaatje van het wildlife in Alaska.

Bears Kids 3

16 BUSHPLANE KODIAK CITY – VLUCHT ANCHORAGE

Kort na de middag vlieg je per floatplane in 1 uurtje terug naar Kodiak City en nadien terug naar Anchorage (1u vlucht). Vrije avond en diner in het centrum.

Seward Harbor

17 ANCHORAGE – SEWARD PER TREIN IN GOLDSTAR 4u30

Vroeg uit de veren en tijd om aan boord te gaan van de Coastal Classic Train. Je reist in stijl, in Gold Star klasse. Ontbijt is inclusief. De weg naar het Kenai schiereiland kronkelt langs de flanken van de Turnagain Arm fjord. Vanuit je panoramische wagon geef je je ogen de kost en profiteer van het uitzicht op gletsjers, wildlife en bergen, hier lopen geen wegen meer! Dwars door de Kenai Mountains - letterlijk op bepaalde stukken van het traject - bereik je het havenstadje Seward. In Gold Star geniet je van het beste uitzicht in de bovenverdieping van de wagon, volledig uit panoramisch glas, beneden is er het restaurant en een buitendek.

Walvissafari 2

18 SEWARD – KENAI FJORDS WILDLIFE & GLACIER CRUISE 6u

Een dag op het water, ter verkenning van het Kenai Fjords National Park. Doel van de dag is het bewonderen van de getijdegletsjers die zich van uit bergen tot in de oceaan uitstrekken. Onderweg is er steeds iets beleven, de kapitein wijst je op bultrugwalvissen, zeeotters, zeeleeuwen en misschien wel papegaaiduikers. Een lichte lunch onderweg is inbegrepen.

Traintracks 5

19 SEWARD – ANCHORAGE TREINREIS 4U30

Een dag om in te vullen volgens je eigen voorkeur. Je kan deelnemen aan een fishing charter om er met de vissersboot op uit te trekken en een goede vangst te slaan, je kan zeekajakken, of Seward rustig verkennen. Aangenaam kuieren langs de charmante jachthaven of kan je het SeaLife Centre bezoeken. Een bezoek brengen aan de nabijgelegen Exit Glacier loont ook de moeite, hier zijn er tevens mooie wandelpaden van verschillende lengtes. In de vooravond scheep je terug in op de trein richting Anchorage, opnieuw in Gold Star. De zon gaat hier niet volledig onder dus kan je nog volop profiteren van het uitzicht tijdens het inbegrepen diner.

Eagle 2

20-21 SEWARD - ANCHORAGE - VLUCHT

Terugrit langs de Turnagain arm richting Anchorage. Wie weet spot je onderweg nog een zeearend of eland. Hou even halt aan Beluga Point, een mooi uitzichtpunt over de fjord en je zou hier zomaar het tij kunnen zien binnenstromen. In Anchorage lever je de huurwagen in voor je internationale vlucht huiswaarts.