Cruise rederijen

Verschillen tussen alle rederijen zijn groot. In vele gevallen is het de vaarroute en het vaargebied die de keuze al enorm verfijnen. De grootte van het schip, het aantal passagiers aan boord en het niveau van de service gaan verder de geschikte keuze en het prijskaartje bepalen. Hoe kleiner het schip, en hoe persoonlijker de service, hoe exclusiever de cruise wordt. Vaak gebeurt de keuze echter gevoelsmatig, aan de hand van de reisroute die je het beste schikt en de algemene sfeer aan boord. Bij bepaalde rederijen wegen de gastronomie of maaltijdformules door. We bezorgen je hierbij een beeld van de verschillende rederijen operatief in Alaska. In functie van je verwachtingen en reisschema denken we graag mee, en adviseren we je welke rederij of cruise het beste bij je past.

CELEBRITY CRUISES

‘Modern luxury’ is wellicht de beste typering van Celebrity Cruises. De rederij wordt regelmatig de beste cruisemaatschappij ter wereld genoemd. Hun hedendaagse, designvolle schepen met WOW-factor zijn ontworpen door een team van gerenommeerde architecten, scheepsontwerpers en interieurarchitecten. Celebrity steekt af door haar wereldse keuken aan boord, steeds stijlvol gepresenteerd in één van de verzorgde restaurants aan boord. De Canyon Ranch Spa Club en het uitgebreide entertainment aan boord vullen het plaatje verder aan. Cruises met Celebrity is allesbehalve saai, en voor iedere generaties een geschikte keuze. Alles aan boord draait om ultiem vakantieplezier. Je kan terecht bij de hippe martini-bar, in het theater voor de ludieke shows, in de gezellige buitenbar op het achterdek, of op het rooftop terras, om rustig te genieten. Dit is de varende gelijke van een trendy all-in resort op land. 

Alle binnen-en buitenhutten zijn ruim, met alle moderne hotelcomfort op een 4* niveau. De voorzieningen van de suites werden vorig jaar verder uitgebreid met luxueus beddengoed, BVLGARI badproducten, een iPod/iPaddocking station en gereserveerde zitjes in het theater. Gasten die houden van fijne wijnen zullen blij zijn te vernemen dat Celebrity Cruises haar wijnkelder recent heeft uitgebreid met nog meer belangrijke wijnregio’s van over de hele wereld.

NORWEGIAN CRUISE LINE

Deze vernieuwende maatschappij vond het ‘freestyle cruisen’ uit, een eigentijdse formule waarbij vrijheid centraal staat. Cruisen met Norwegian Cruise Line is fris en ontspannen, het is tenslotte vakantie, niets moet, alles kan op je eigen ritme. Er is een enorme variëteit aan hutten, wat reizen als gezin en als alleen-reiziger erg eenvoudig maakt. Ook dineren gebeurt in alle vrijheid, je hangt niet vast aan bepaalde tijdstippen of restaurants, maar kan in elk specialiteitenrestaurant terecht zonder meerprijs. Er zijn tot wel 10 specialiteitenrestaurants aan boord van een schip.

HOLLAND AMERICA LINE

Deze rederij is een gevestigde waarde met lange geschiedenis. Er zijn nog steeds heel wat Nederlandstalige officieren en leidinggevenden aan boord, op alle schepen wappert de Nederlandse vlag en je vindt er regelmatig Hollandse specialiteiten op het menu terug. De inrichting is knus gezellig en stijlvol klassiek, met antieke stukken, kunstwerken en verse bloemen. Er wordt regelmatig live muziek voorzien voor dansavonden, heerlijke maaltijden en een subliem wijnaanbod. Kortom, je geniet van een gemoedelijke en kwalitatieve cruise bij een rederij met jarenlange ervaring in de regio. 

OCEANIA

Een rederij die een zekere plus-factor biedt, met schepen die net iets kleiner zijn, slechts 700 passagiers aan boord, en zeer persoonlijke service. Gastronomie en bediening worden hoog in het vaandel gedragen, terwijl de sfeer aan boord informeel doch elegant is. Aan boord kan je terecht bij verschillende restaurants met vrije keuze van zitplaats, zoals het Grand Dining restaurant of de specialiteitenrestaurants. Er zijn workshops in het kookatelier, excursies met de chef waarbij lokale ingrediënten worden geproefd en ingekocht, om vervolgens omgetoverd te worden tot heerlijke gerechten op je bord. Ideaal voor fijnproevers. Cruises duren regelmatig iets langer dan standaard, opdat er extra tijd kan genomen worden ten volle te ontspannen en van de bestemming te genieten. Geen scheepsfotograaf, geen gala-avond hier, wel vrijheid en vakantiegevoel. 

REGENT SEVEN SEAS

Regent staat synoniem voor sublieme verwennerij: Een fabuleuze, persoonlijke all-inclusive service, en ultieme kwaliteit in elk facet van de cruise. De sfeer aan boord blijft alsnog persoonlijk en relaxed, geen formaliteiten of klassieke aangelegenheden. De all-inclusive formule is letterlijk te nemen.De meest uitgebreide diners, champagne, topwijnen, internet,  én excursies aan wal zijn inbegrepen. Je neemt onbeperkt deel aan excursies in elke haven op elke bestemming, zo veel excursies per dag als je wil. 

Kortom, wil je bijkomende kosten tijdens je reis vermijden, dan zit je bij deze rederij prima. 

CRYSTAL

Crystal cruises typeert zich als luxe cruiserederij, en biedt een niveau aan dat tot nu toe door geen andere rederij werd geëvenaard. Ze werken met grote schepen met alle faciliteiten en entertainment op het hoogste niveau, maar met veel minder passagiers per schip. Dat wordt gecombineerd met een uitmuntende gepersonaliseerde service die je normaal enkel op kleinere schepen kan terugvinden. Je verkrijgt dus het beste van twee werelden: de faciliteiten van een groot schip en de verwennerij van een klein schip. Stijlvolle diners en chique gala-avonden horen daar ook bij, net zoals de exquise keuken van specialiteitenrestaurants Silk Road en Prego, of de Crystal Dining Room. 

De sfeer aan boord is vrij informeel maar wel stijlvol. De prijs-kwaliteit verhouding ligt in balans, je krijgt er alleen het allerbeste ervoor terug. 

Cruise Sunset 2